Οικογένεια Δακτυλίδη: Τα 4 αδέρφια που «κοιμίζουν» όλη την Μύκονο

Με 14 ακίνητα - φιλέτα στο «Νησί των Ανέμων», η Myconian Collection της Οικογένειας Δακτυλίδη αποτελεί τον ορισμό του success story.
Οικογένεια Δακτυλίδη: Τα 4 αδέρφια που «κοιμίζουν» όλη την Μύκονο

Tα πρώτα βήματα για την επιχειρηματική ανέλιξη της Μυκόνου ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1960, όταν διάσημοι συγγραφείς και καλλιτέχνες που προσελκύονταν από τον απλό, αυθεντικό ελληνικό τρόπο ζωής, άρχισαν να συρρέουν στο «Νησί των Ανέμων». Προσωπικότητες διεθνούς κύρους όπως η Τζάκι Κένεντι, η Γκρέις Κέλι και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ επισκέφθηκαν το ελληνικό νησί με τη θρυλική θαλαμηγό «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση, ενώ και ηχηρά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν από την Αθήνα άρχισαν να χτίζουν τις παραθαλάσσιες βίλες τους.

Ως ένα από τα πρώτα νησιά της Ελλάδας που κατέστη διεθνής ταξιδιωτικός προορισμός, η Μύκονος προσέλκυσε τους προβολείς των ισχυρών και βαθύπλουτων, προσφέροντας γνήσιες εμπειρίες πολυτέλειας και άνεσης. Τη δική του ιστορία έγραψε και ο Γιώργος Δακτυλίδης, που αποτελεί συνώνυμο της ελληνικής φιλοξενίας, ο οποίος «στρατολόγησε» τους 4 ταλαντούχους γιους του για να συνεχίσουν την κληρονομιά της Myconian Collection, τιμώντας το νησί και την ιστορία του.

Εικόνα

Ο Βαγγέλης Δακτυλίδης, μαζί με τα αδέρφια του (Πάνος, Μάρκος και Μάριος), αναβάθμισαν σημαντικά το προφίλ του νησιού μέσα από εκπληκτικά σύγχρονα ξενοδοχεία που αντικατοπτρίζουν την κλασική, παραδοσιακή μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, ενώ παράλληλα σέβονται πλήρως το φυσικό περιβάλλον. Μόλις ο κ. Γιώργος επέστρεψε από τη στρατιωτική του θητεία, ήταν γεμάτος με μεγάλα όνειρα, που άρχισε να τους δίνει μορφή, όταν έπεισε τα αδέρφια του να επενδύσουν στο μεγαλεπίβολο όραμά του. Σύντομα, απέκτησαν ένα στόλο 25 λεωφορείων και οικοδόμησαν το μοναδικό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του νησιού.

Εικόνα

Δεν άργησε να χτίσει το πρώτο ξενοδοχείο στη Μύκονο έξω από την πόλη και στη συνέχεια, αγόρασε ένα μεταχειρισμένο Caterpillar 920 για να σκάψει τα θεμέλια των 4 πρώτων luxurious resorts του. Έγινε ο τρίτος ξενοδόχος του νησιού όταν άνοιξε το «Kohili» (με 25 δωμάτια) το 1979 και ακολούθησε το «Korali» ένα χρόνο αργότερα.

Εικόνα

Η σύζυγός του Ελευθερία έφτιαχνε πρωινά για όλους τους καλεσμένους, έχει αναλάβει το νοικοκυριό και μεγάλωνε τέσσερα δραστήρια αγόρια, που θα γίνονταν οι διάδοχοι της εκκολαπτόμενης αυτοκρατορίας. Έξι χρόνια αργότερα άνοιξαν τα ξενοδοχεία «Κύμα» και «Καλυψώ». Το 1986, ο κ. Γιώργος έχτισε το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού, το Ambassador Relais & Chateaux.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Myconian Ambassador (@myconianambassador)

Τα καλοκαίρια, οι 4 γιοι βοηθούσαν στο ξενοδοχείο ενώ μάθαιναν το επάγγελμα. «Οι γονείς μας, θυσίασαν τα πάντα για να δημιουργήσουν ευκαιρίες για εμάς. Ο μπαμπάς δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ και επένδυε όλα τα κέρδη πίσω στην επιχείρηση», υπογραμμίζει ο Βαγγέλης Δακτυλίδης μιλώντας στο Forbes. Τα αδέρφια μεγάλωσαν στο «Νησί των Ανέμων» Μύκονο και ήθελαν να συνεχίσουν την επιχείρηση που ξεκίνησε ο πατέρας τους, και τελικά φοίτησαν στη διάσημη πανεπιστημιακή σχολή École Hotelière στη Λωζάνη για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στον κλάδο της φιλοξενίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπερτουρισμός: Οι 2 ελληνικές πόλεις που «βούλιαξαν» - Διεθνές SOS

Αφού και τα τέσσερα αδέρφια επέστρεψαν στο νησί από τις σπουδές τους στο εξωτερικό, συμφώνησαν με τον πατέρα τους ότι ήρθε η ώρα να επεκταθούν ξανά. Αγόρασαν το ένα χωράφι πάνω από την παραλία της Ελιάς και έχτισαν ένα δεύτερο Royal πεντάστερο ξενοδοχείο, το 2000. Κάθε χρόνο, εξασφάλιζαν περισσότερη γη και διεύρυναν το πορτοφόλιό τους με την Imperial το 2002, ακολουθούμενη από τη Villa Collection, Utopia, Avaton, και το Panoptis Escape.

Σήμερα, τα ακίνητα της Myconian Collection περιλαμβάνουν το ολοκαίνουργιο Deos με θέα στην πόλη της Μυκόνου, το Myconian Ο, το Kensho Ornos Beach Hotel και το Sunrise Agrari Beach Hotel. Ενώ το καθένα από τα αδέρφια έχει προσωπική περιουσία στο νησί, όλα τα ξενοδοχεία είναι οικογενειακή υπόθεση. «Πάντα δουλεύαμε μαζί. Η σχέση μας μεταξύ μας είναι φανταστική! Ο καθένας μας έχει τα δυνατά του σημεία, είτε πρόκειται για φαγητό και ποτό, είτε για recruiting είτε για αγορές» επισημαίνει ο Βαγγέλης.

Εικόνα

Το Deos, η τελευταία προσθήκη στις «χρυσές» ξενοδοχειακές μονάδες, άνοιξε τις πόρτες της αυτό το καλοκαίρι και αποτελεί ένα χλιδάτο και γαλήνιο καταφύγιο με εντυπωσιακή θέα σε μία εξαιρετική τοποθεσία. Καθένα από τα 42 δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτει ιδιωτικές βεράντες με «πιάτο» το Αιγαίο. Το εσωτερικό των δωματίων είναι σαν ευρύχωρη ιδιωτική βίλα με επιβλητικά μαρμάρινα μπάνια, ενώ οι πολυτελείς επιπλωμένοι εξωτερικοί χώροι διαθέτουν πισίνες και τζακούζι.

Ένα από τα ατού του Deos είναι οι εκλεπτυσμένοι χώροι ευεξίας, που πέρα από ένα μεγάλο γυμναστήριο, παρέχει σάουνα και ατμόλουτρο. Για αξέχαστες εμπειρίες αναφορικά με το φαγητό, το γκουρμέ εστιατόριο Epico του ξενοδοχείου, χαράσσεται ανεξίτηλα στη μνήμη και τον ουρανίσκο, καθώς ο Executive Chef Ηλίας Μασλάρης με φρέσκα υλικά, προσφέρει μια δημιουργική άποψη για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες.

Σχετικά με το εάν ο πατέρας των «4» αποφασίσει να συνταξιοδοτηθεί, ο Βαγγέλης δίνει την δική του απάντηση: «Είναι βαθιά δεμένος με το νησί, την οικογενειακή επιχείρηση και την κληρονομιά που έχει χτίσει. Η ιδέα της χαλάρωσης για εκείνον περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε νέα έργα ή την παρασκηνιακή βοήθεια. Η επιρροή και η παρουσία του πατέρα μου είναι ακόμα πολύ αισθητή με διάφορους τρόπους. Είναι έμπνευση για εμάς. Μας υπενθυμίζει ότι το πάθος με το οποίο έχτισε αυτή τη συλλογή από το μηδέν, είναι ζωντανό στην οικογένειά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ