Η LEGO και η γραφή Braille καθοδηγούν τα παιδιά με προβλήματα όρασης (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η LEGO και η γραφή Braille καθοδηγούν τα παιδιά με προβλήματα όρασης (vid)
Το παιχνίδι σκοπεύει να καταστήσει πιο αυτόνομα τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

Ένα όραμα το οποίο μοιράζεται εδώ και χρόνια με οργανισμούς και φορείς που υποστηρίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης η LEGO κατασκευάζοντας μια εκδοχή παιχνιδιών τα οποία χρησιμοποιούν γράμματα και αριθμούς από το αλφάβητο Braille.

Η ιδέα για το LEGO Braille Bricks προτάθηκε για πρώτη φορά στο Ίδρυμα LEGO το 2011 από τη Δανική Ένωση Τυφλών και πάλι το 2017 από το Dorina Nowill Foundation for Blind, με έδρα την Βραζιλία. Από τότε έχει αναπτυχθεί στενή συνεργασία μεταξύ των τυφλών ενώσεων από τη Δανία, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία και τα πρώτα πρωτότυπα βρίσκονται τώρα στις ίδιες αυτές χώρες για δοκιμή.

«Με τα χιλιάδες ηχητικά βιβλία και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι σήμερα διαθέσιμα όλο και λιγότερα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν Braille», δήλωσε ο Philippe Chazal, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Τυφλών. «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν γνωρίζουμε ότι οι χρήστες Braille συχνά είναι πιο ανεξάρτητοι, έχουν υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης και καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το LEGO Braille Bricks μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του επιπέδου ενδιαφέροντος για τη μάθηση οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που το Ίδρυμα LEGO δίνει τη δυνατότητα και προσπαθεί να το φέρει σε παιδιά σε όλο τον κόσμο», σημειώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider