Ανάμεσα στις πλημμυρισμένες εκτάσεις στη Θεσσαλία, ήταν και χιλιάδες στρέμματα σπαρμένα με καλαμπόκι. Από τις πρώτες ημέρες της καταστροφής, ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, είχαν επισημάνει ότι ο καρπός όταν συλλεγεί θα είναι πιθανότατα ακατάλληλος για κάθε χρήση τροφής από ανθρώπους και ζώα.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν οι πολλές μονάδες βιοαερίου στην περιοχή που απορροφούν μέρος της παραγωγής με 8 λεπτά το κιλό.
Η τιμή αυτή είναι σαφώς υποδεέστερη των 20 ή και 22 λεπτών που πετυχαίνει το προϊόν στην αγορά. Αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση, άρα καλοδεχούμενα και τα 8 λεπτά. Δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει πόσα κιλά ανά στρέμμα θα βρουν μια τέτοια χρήση, αλλά ορισμένοι ίσως καλύψουν μέχρι και του 30% των συνολικών τους εξόδων.
Η εκμετάλλευση της αγροτικής βιομάζας μόλις τώρα αρχίζει να γίνεται δημοφιλής ανάμεσα στους παραγωγούς των ΑΠΕ. Ίσως γιατί δεν έχει την ευκολία των φωτοβολταϊκών ούτε την «ξεγνοιασιά» των ανεμογεννητριών. Προσφέρει όμως σημαντικές υπηρεσίες κυκλικής οικονομίας: ότι περισσεύει γίνεται τελικά ρεύμα. Και φέτος το καλαμπόκι στη Θεσσαλία... δυστυχώς περίσσεψε.
Κανείς όταν σχεδίαζε τις μονάδες βιοαέριου δεν θα είχε υπόψη του τη συγκεκριμένη χρήση. Να όμως που υπό τραγικές συνθήκες, η κυκλική οικονομία βρίσκει μια ακόμη χρήση.