Skills4Jobs: Δωρεάν κατάρτιση και πρόσληψη μέσω του ΣΕΒ - Οι ειδικότητες με ζήτηση

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Skills4Jobs: Δωρεάν κατάρτιση και πρόσληψη μέσω του ΣΕΒ - Οι ειδικότητες με ζήτηση
Τα δύο πρώτα πιλοτικά προγράμματα δέχονται ήδη αιτήσεις έως τις 5 Ιουλίου

ReGeneration και ΣΕΒ ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης, συμβουλευτικής και πρόσληψης για δύο από τις δημοφιλέστερες ειδικότητες στον χώρο της βιομηχανίας: Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές.

Η πρωτοβουλία Skills4Jobs περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις ανάπτυξης των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, συνδυάζοντας την κατάρτιση με την απασχόληση σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Νέοι και νέες από 18 έως 35 ετών, με έως 5 έτη επαγγελματική εμπειρία που είναι απόφοιτοι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, ΕΠΑΛ, Μεταλυκειακού Έτους -Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ, ΙΕΚ κλπ) και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (πρώην ΤΕΙ) μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και να εξασφαλίσουν δωρεάν κατάρτιση και άμεση πρόσληψη σε μία από τις επιχειρήσεις- μέλη του ΣΕΒ.

Η εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 144 διδακτικών ωρών, θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 8 εβδομάδων (5 Σεπτεμβρίου 2022 με 24 Οκτωβρίου 2022). Τα μαθήματα θα διεξαχθούν δια ζώσης στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ, ενώ θα πραγματοποιηθούν και επισκέψεις σε επιχειρήσεις. Στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ θα παρουσιάσουν cases κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και θα δώσουν συμβουλές προς τους συμμετέχοντες (mentoring).

Τα πρώτα πιλοτικά προγράμματα δέχονται ήδη αιτήσεις έως τις 5 Ιουλίου, και αφορούν στις εξής δύο ειδικότητες:

  • Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων, συμβουλευτικής και απασχόλησης για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, που έχει σαν στόχο να εφοδιάσει τους απόφοιτους της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες ανάλυσης και σχεδιασμού πληροφορικών συστημάτων, ανάπτυξης, ελέγχου και συντήρησης λογισμικού, τεχνολογιών διαδικτύου και βάσεων δεδομένων. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά στην Αττική για 35 νέες και νέους που έχουν ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, και έχουν μικρή προϋπηρεσία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ) με ένα πρόγραμμα κατάρτισης που αναπτύχθηκε ειδικά για τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ. Η κατάρτιση θα έχει πρακτικό χαρακτήρα (επισκέψεις σε επιχειρήσεις, παρουσιάσεις cases από στελέχη επιχειρήσεων, άσκηση σε mini projects που θα ανατεθούν από επιχειρήσεις, κλπ).
- Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills)
- Συμβουλευτική (CV & LinkedIn Building, Career Management, Job-Interview Tips, Personal Branding, κλπ)
Mentoring
- Απασχόληση για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών με ανταγωνιστικούς μισθούς σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

  • ΣΕΒ Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων, συμβουλευτικής και απασχόλησης για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, που έχει σαν στόχο να εφοδιάσει τις νέες και τους νέους που είναι απόφοιτοι της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες λειτουργίας, ελέγχου, συντήρησης και επισκευής των αυτοματοποιημένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά στην Αττική για 35 νέες και νέους που έχουν ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, και έχουν μικρή προϋπηρεσία (έως 5 χρόνια).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ με ένα πρόγραμμα κατάρτισης που αναπτύχθηκε ειδικά για τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ. Η κατάρτιση θα έχει πρακτικό χαρακτήρα (επισκέψεις σε επιχειρήσεις, παρουσιάσεις cases από στελέχη επιχειρήσεων, άσκηση σε mini projects που θα ανατεθούν από επιχειρήσεις, κλπ).
- Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills)
- Συμβουλευτική (CV & LinkedIn Building, Career Management, Job-Interview Tips, Personal Branding, κλπ)
Mentoring
- Απασχόληση για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών με ανταγωνιστικούς μισθούς σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού

Πρόγραμμα κατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με επίδομα έως 1.000 ευρώ - Έμφαση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

gazzetta
gazzetta reader insider insider