Εμπειρογνώμονες διανοητικής ιδιοκτησίας αναζητά η Κομισιόν

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εμπειρογνώμονες διανοητικής ιδιοκτησίας αναζητά η Κομισιόν

Διαγωνισμό πρόσληψης υπαλλήλων και ειδικών σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας θα πραγματοποιήσει το Γραφείο Εναρμόνισης στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ), προκειμένου να συγκροτήσει μια βάση δεδομένων με υποψηφίους που θα μπορούσαν να προσληφθούν ως συμβασιούχοι υπάλληλοι για την περίοδο 2014-2018.

Η διαδικασία επιλογής θα διοργανωθεί με την τεχνική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO). Η βάση δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από το ΓΕΕΑ για την κάλυψη θέσεων με έδρα την πόλη Αλικάντε της Ισπανίας.

Οι συμβάσεις πρόσληψης θα έχουν αρχική διάρκεια έως πέντε έτη με δυνατότητα ανανέωσης μία μόνο φορά, ενώ ο μισθός των νέων υπαλλήλων θα κυμαίνεται από 2,476.74 έως 3,170.6 ευρώ το μήνα στην ανώτερη κλίμακα.

Τα προσόντα

Οι Υπάλληλοι αρμόδιοι για θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, παρέχουν υποστήριξη σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την προστασία των κοινοτικών σημάτων (ΚΣ) και των καταχωρισμένων κοινοτικών σχεδίων και υποδειγμάτων (ΚΚΣΥ) και με τη διανοητική ιδιοκτησία εν γένει. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματική πείρα ενός έτους σχετική με τα καθήκοντα της θέσης, ή σπουδές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πιστοποιούνται με δίπλωμα, το οποίο δίνει δικαίωμα εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και κατάλληλη επαγγελματική πείρα τεσσάρων ετών σχετική με τα καθήκοντα

Οι Εμπειρογνώμονες σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την προστασία των κοινοτικών σημάτων (ΚΣ) και των καταχωρισμένων κοινοτικών σχεδίων και υποδειγμάτων (ΚΚΣΥ) και συμβάλλουν σε μέτρα συνεργασίας και εναρμόνισης με τα εθνικά γραφεία διανοητικής ιδιοκτησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απαιτούνται πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τριών ετών και κατάλληλη επαγγελματική πείρα τουλάχιστον τριών ετών σχετική με τα καθήκοντα της θέσης.

Διαδικασία επιλογής

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει τα εξής στάδια: προεπιλογή (δοκιμασίες ικανοτήτων λογικού συλλογισμού), δοκιμασία επαγγελματικής επάρκειας και συνέντευξη.

Εφόσον προεπιλεγούν, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβληθούν σε μια σειρά δοκιμασιών ικανοτήτων λογικού συλλογισμού. Κατά πάσα πιθανότητα οι δοκιμασίες θα λάβουν χώρα στα γραφεία του ΓΕΕΑ στην πόλη Αλικάντε. Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε δοκιμασία επαγγελματικής επάρκειας προκειμένου να αξιολογηθούν οι γνώσεις τους στον τομέα της διανοητικής ιδιοκτησίας.

Κατά τη συνέντευξη θα ελεγχθούν οι γενικές ικανότητές τους, καθώς και οι δεξιότητές τους στον αντίστοιχο τομέα. Η συνέντευξη θα διεξαχθεί σε μία από τις πέντε γλώσσες εργασίας του ΓΕΕΑ.

Οι αιτήσεις

Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση (για μία μόνο ομάδα καθηκόντων και για μία μόνο ειδικότητα) ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο της EPSO στη διεύθυνση http://europa.eu/epso/apply/jobs/index_en.htm, έως την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider