ΑΑΔΕ-ΕΦΚΑ: Τέλος χρόνου για μεγαλοοφειλέτες – Βγαίνουν στα «μανταλάκια» όσοι δεν τακτοποίησαν τα χρέη τους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΑΔΕ-ΕΦΚΑ: Τέλος χρόνου για μεγαλοοφειλέτες – Βγαίνουν στα «μανταλάκια» όσοι δεν τακτοποίησαν τα χρέη τους
Τις δυο «μαύρες» λίστες με τα ονόματα πάνω 25.000 μεγαλοοφειλετών της εφορίας και του ΕΦΚΑ θα αρχίσει να συντάσσει από αύριο Πέμπτη η ΑΑΔΕ με τα αποκαλυπτήρια να αναμένονται στις 31 Ιουλίου 2024.

Τις δυο «μαύρες» λίστες με τα ονόματα πάνω από 25.000 μεγαλοοφειλετών της εφορίας και του ΕΦΚΑ θα αρχίσει να συντάσσει από αύριο Πέμπτη η ΑΑΔΕ, με τα αποκαλυπτήρια να αναμένονται στις 31 Ιουλίου 2024.

Η προθεσμία που έχει δοθεί στους μεγαλοοφειλέτες για εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών τους, εκπνέει σήμερα. Οσοι αδιαφορήσουν και δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, ώστε αυτές να μηδενιστούν ή να πέσουν κάτω από το όριο των 150.000 ευρώ, θα δουν το όνομά τους ή την επωνυμία τους στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.

Στα «μανταλάκια» θα βγουν τα ονόματα όσων έχουν:

1. Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την εφορία που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας και Τελωνείων.

2. Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον ΕΦΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οι οφειλέτες αυτοί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 25.000. Πρόκειται για το 1% των οφειλετών που βαρύνονται με περίπου το 90% από τα σχεδόν 140 δισ. των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Από αυτούς όμως, ούτε το 5% δεν έχει μπει σε ρύθμιση.

Οι λίστες

Οι λίστες θα αναγράφουν: τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία και μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών ή φορέων.

Για τις εταιρείες (νομικά πρόσωπα) θα δημοσιοποιηθούν: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε.Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών ή φορέων και ειδικές παρατηρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: «Έτη φωτός» μακριά από την κρίση του 2015 – Επιστροφή στο μέρισμα και αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους 

Crowdstrike: Όταν ένα απλό bug προκαλεί παγκόσμιο χάος, ανυπολόγιστες ζημιές και δείχνει το δρόμο για ρύθμιση

gazzetta
gazzetta reader insider insider