Ποια μεγάλη εταιρεία αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 1.100 ευρώ από τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια μεγάλη εταιρεία αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 1.100 ευρώ από τον Οκτώβριο
Την αύξηση θα λάβουν όλοι οι ενεργοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοί της.

Ακόμη μία μεγάλη ιδιωτική εταιρεία η Cepal Hellas, ανακοίνωσε ότι από 1η Οκτωβρίου 2024 όλοι οι ενεργοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοί της θα λαμβάνουν αυξημένο κατώτατο μισθό στα 1.100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως και η Lidl Ελλάς έχει προχωρήσει σε ανάλογες μισθολογικές αυξήσεις, ορίζοντας από 1η Δεκεμβρίου 2023 τον κατώτατο (μεικτό) μισθό πλήρους απασχόλησης για όλο το προσωπικό της στα 1.000 ευρώ και από 1η Μαρτίου 2024 στα 1.050 ευρώ για τους άγαμους και στα 1.200 ευρώ για τους έγγαμους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑ»- Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής «κάθε πρωτοβουλία για αυξήσεις μισθών των εργαζομένων κινείται στην σωστή
κατεύθυνση και πρέπει να αναγνωρίζεται. Όπως χαιρετήσαμε τις Κυβερνητικές αποφάσεις για τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, έτσι χαιρετίζουμε και κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία (βλ. CEPAL) που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του μισθού των χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων.

Η ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και των μισθών των εργαζομένων είναι επιτυχής όταν αναγνωρίζεται στην πράξη η προσπάθεια και η προσφορά του προσωπικού της» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: 477 ευρώ ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία, 968 στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Η δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας ισχύει στο ακέραιο

Κατώτατος μισθός: Τι αύξηση εισηγείται το ΚΕΠΕ και τι μελετά η κυβέρνηση - Στα επίπεδα του 2009 ο μέσος μισθός στην Ελλάδα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider