Google: Βάζει «μπλόκο» στους εργαζομένους για τις πολιτικές συζητήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Βάζει «μπλόκο» στους εργαζομένους για τις πολιτικές συζητήσεις
Η Google έχει ένα μήνυμα για τους εργαζομένους της: Μην μιλάτε για πολιτική και άλλα διχαστικά ζητήματα στη δουλειά.

Νέους περιορισμούς θέτει στους εργαζομένους της η Google, σύμφωνα με την οδηγία που στάλθηκε μέσω e-mai l σε όλες τις βαθμίδες της εταιρείας, από τον CEO της Google, Σούνταρ Πιτσάι.

Σύμφωνα με το Business Insider, οι νέες οδηγίες αποτρέπουν τους εργαζόμενους της εταιρείας από το να συζητούν πολιτικά ζητήματα και άλλα θέματα που δημιουργούν διχασμό, εντός του ωραρίου της δουλειάς τους.

Η κίνηση αυτή φαίνεται πως είναι μια προσπάθεια να περιοριστεί η ένταση που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων εξαιτίας πολιτικών συζητήσεων.

«Παρότι το να μοιραζόμαστε ιδέες και πληροφορίες με τους συνεργάτες μας, βοηθά στην οικοδόμηση της συναδελφικότητας, το να διακόπτουμε την εργασιακή μας ημέρα για να έχουμε διαμάχες για πολιτικά ζητήματα δεν βοηθά» αναφέρεται στην οδηγία, όπως και το ότι «κύρια ευθύνη μας είναι να κάνουμε την δουλειά για την οποία έχουμε προσθληφθεί και όχι να περνάμε τις εργασιακές μας ώρες σε διαμάχες που δεν αφορούν καν εργασιακά ζητήματα».

Παράλληλα, οι νέες οδηγίες κάνουν αναφέρεται σε ακόμα ένα ζήτημα που έχει προκαλέσεις «πονοκέφαλο» στη Google.

Συγκεκριμένα, ο CEO της εταιρείας, Σούνταρ Πιτσάι καλεί τους εργαζομένους να μην σχολιάζουν αρνητικά για τα προγράμματα της Google, αν δεν είναι... απολύτως σίγουροι, ότι οι πληροφοίες που έχουν στη διάθεση τους είναι «καλές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider