Healthcare Data Analyst: Νέες προοπτικές για τους επαγγελματίες του χώρου της Υγείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Healthcare Data Analyst: Νέες προοπτικές για τους επαγγελματίες του χώρου της Υγείας
Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 και τις αλλαγές που έχει φέρει, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες υγείας, βρίσκονται δυσαρεστημένοι από τις συνθήκες εργασίας τους, τις οικονομικές απολαβές και τα εξαντλητικά ωράρια.

Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 και τις αλλαγές που έχει φέρει, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες υγείας, βρίσκονται δυσαρεστημένοι από τις συνθήκες εργασίας τους, τις οικονομικές απολαβές και τα εξαντλητικά ωράρια. Εξετάζουν λοιπόν το ενδεχόμενο αλλαγής στην καριέρα τους προκειμένου να βελτιωθεί η επαγγελματική τους ζωή. Ταυτόχρονα, ένας ταχύτατα εξελισσόμενος κλάδος που αρχίζει να έχει μεγάλη ζήτηση στον χώρο των επιστημών υγείας, είναι αυτός του Healthcare Data Analytics.

Γιατί το επαγγελματικό υπόβαθρο σε επιστήμες υγείας είναι “plus” στους Healthcare Data Analysts;

Επαγγελματίες από τον χώρο της Υγείας, παραϊατρικών ειδικοτήτων, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, βιολόγοι, χημικοί και επαγγελματίες άλλων συναφών κλάδων γίνονται περιζήτητοι ως Healthcare Data Analysts. Καθώς τα Healthcare Analytics αφορούν υγειονομικά δεδομένα, κάποιος με ακαδημαϊκή ή επαγγελματική εμπειρία σε επιστήμες υγείας είναι καλύτερα εξοικειωμένος με την φύση των δεδομένων και επομένως μπορεί να τα κατανοήσει και αξιοποιήσει με μεγαλύτερη ευκολία. Είναι σημαντικό όμως να αναφερθεί πως άτομα με γενικότερο background στον χώρο των θετικών επιστημών μπορούν εξίσου να έχουν εξοικείωση με την ανάλυση δεδομένων και τη διαχείριση τους. Εξάλλου οι εταιρείες που αναζητούν υποψήφιους στον κλάδο των Ηealthcare analytics είναι πολλές και ανάμεσα τους είναι φαρμακευτικές, ασφαλιστικές, εταιρίες λογισμικών για την παρακολούθηση της υγείας αλλά και νοσοκομεία, κλινικές και ερευνητικά κέντρα.

Θέσεις Εργασίας

Αξιοποιώντας το σημαντικό γνωστικό τους πλεονέκτημα και την εμπειρία τους στον χώρο, οι επαγγελματίες από τον χώρο της Υγείας αποκτούν μία νέα επαγγελματική διέξοδο στην Ανάλυση Δεδομένων, η οποία προσφέρει – σε αντίθεση με τις συμβατικές επιλογές καριέρας- υψηλούς μισθούς και δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας , ακόμα και για εταιρείες του Εξωτερικού. Οι θέσεις εργασίας είναι ποικίλες, με τις δημοφιλέστερες να είναι αυτές των Αναλυτών δεδομένων υγείας (HDA), Αναλυτών διαχείρισης πληροφοριών Υγείας (HIM)Επιχειρηματικός Αναλυτής Υγείας, Αναλυτής Ηλεκτρονικών Μητρώων Υγείας (EHR), Αναλυτής Διαχείρισης Κλινικών Δεδομένων.

Τι γνώσεις χρειάζονται σε έναν Healthcare Data Analyst;

Πολλοί υποψήφιοι ή επαγγελματίες, που προέρχονται από το χώρο της Υγείας και των Θετικών Επιστημών, έχουν λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τους ρόλους στο πεδίο του Healthcare Data Science. Πολλοί νομίζουν ότι δεν μπορούν να μπουν στο χώρο ούτε να συνδυάσουν το Data Science με το αντικείμενό τους (healthcare).Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή οι συνδυαστικοί ρόλοι είναι στην κορυφή των trends στην αγορά παγκοσμίως και παρέχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες, προοπτικές . Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που χρειάζονται στην ανάλυση υγειονομικών δεδομένων, μπορούν να αποκτηθούν με πρακτικό τρόπο μέσα από σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Κάποιες από τις απαραίτητες δεξιότητες είναι οι εξής:

  • Microsoft excel
  • Health Statistics
  • Health Databases
  • SPSS
  • PowerBI
  • Tableau
  • Bioinformatics
  • BioPython

Healthcare Data Analyst Bootcamp

Το Healthcare Data Analyst Bootcamp του Workearly είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα πιστοποίησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του Health Data Science στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Το φαινόμενο «Workearly»: Η #1 Πλατφόρμα Reskilling στην Ελλάδα

Τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα- Healthcare Data Analyst Bootcamp:

  • Healthcare Data Analyst Training
  • Healthcare Data Analyst Jobs
  • Healthcare Data Analyst Certification

Career Coaching

Το Workearly μαζί με το Healthcare Data Analyst Bootcamp σου προσφέρει δωρεάν:

  • Mock Interview
  • Career Coaching
  • Καινούριο Βιογραφικό

Healthcare Data Analyst Bootcamp - Αίτηση Συμμετοχής

ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider