Τεχνητή Νοημοσύνη: Τεχνολογικοί «κολοσσοί» ενώνουν τις δυνάμεις τους για ασφαλή ανάπτυξη του AI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνητή Νοημοσύνη: Τεχνολογικοί «κολοσσοί» ενώνουν τις δυνάμεις τους για ασφαλή ανάπτυξη του AI
Δημιουργούν έναν φορέα που θα διασφαλίζει ότι τα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ασφαλή.

Τεχνολογικοί «κολοσσοί» ενώνουν τις δυνάμεις τους, απαντώντας στις εκκλήσεις για «τείχος προστασίας» στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Καθώς το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, δημιουργούν έναν φορέα που θα διασφαλίζει ότι τα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ασφαλή.

Ο λόγος για το Frontier Model Forum που δημιουργεί μια ομάδα κορυφαίων ονομάτων στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης, μεταξύ των οποίων η Google της Alphabet, η OpenAI, η Microsoft και η startup Anthropic.

Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι μεταξύ άλλων η εδραίωση της τεχνογνωσίας των εταιρειών-μελών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αυτά, καθώς η ταχεία ανάπτυξη εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης - όπως το ChatGPT - έχει ασκήσει πιέσεις στους τεχνολογικούς «γίγαντες» για μία πιο προσεκτική διαχείριση, καθώς οι κυβερνήσεις από ολόκληρο δεσμεύονται να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Frontier Model Forum σχεδιάζει να σχηματίσει ένα συμβουλευτικό συμβούλιο τους επόμενους μήνες για να αξιολογήσει τις προτεραιότητές του.

«Αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα ζωτικό βήμα για να φέρει κοντά τον τεχνολογικό τομέα για την υπεύθυνη προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και την αντιμετώπιση των προκλήσεων, ώστε να ωφελήσει όλη την ανθρωπότητα» σημείωσε ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση JP Morgan για δημιουργία «φούσκας» στο AI - Υπερβολική η ευφορία των αγορών

Τεχνητή Νοημοσύνη στην αγορά εργασίας: Ευκαιρίες και Κίνδυνοι

Αυξάνονται και μεγαλώνουν και τα private equity funds στην Ελλάδα – Δύναμη πυρός άνω του 1 δισ. ευρώ για επενδύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider