Performance: Έτοιμη για την είσοδο στο ΧΑ και για νέες εξαγορές

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Performance: Έτοιμη για την είσοδο στο ΧΑ και για νέες εξαγορές
Νέες εξαγορές, περαιτέρω ανάπτυξη το 2024 και μετάταξη στην Κύρια Αγορά του ΧΑ εντός του καλοκαιριού βλέπουν τα στελέχη της Performance.

Ένα βήμα πριν την ένταξή της στην Kύρια Aγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται η Performance, με την διοίκηση να εκτιμά ότι η πολυαναμενόμενη μετάταξη θα πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού. Την ίδια στιγμή τα στελέχη της δηλώνουν ικανοποιημένα από τους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρείας, εκτιμώντας ότι θα συνεχιστούν και φέτος και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες εξαγορές και συνέργειες, που θα επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιο των λύσεών της σε συμπληρωματικούς τομείς.

H μετάταξη στην Κύρια Αγορά του ΧΑ

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο CEO του ομίλου, Διονύσης Χιντζίδης, κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της Performance, ο σχετικός φάκελος για την μετάταξη της εταιρείας στην Κύρια Αγορά έχει ήδη περάσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έχει ολοκληρωθεί η παρουσίαση της διοίκησης με θετικά σχόλια. Πλέον αναμένονται οι τελικές αποφάσεις, με τον κ. Χιντζίδη να εκτιμά ότι η μετάταξη θα πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού.

Επιπλέον με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των μεγεθών της Performance και δεδομένης της συγκέντρωσης που παρατηρείται στον κλάδο, η εταιρεία παραμένει ανοιχτή για νέες εξαγορές εταιρειών που έχουν συμπληρωματικές με αυτή δραστηριότητες σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια ή ο τομέας του επιχειρηματικού λογισμικού. Παρότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις που προοικονομούν μια τέτοια κίνηση, η διοίκηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί και εντός του τρέχοντος έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάταξή της Performance Technologies πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία καθώς έχει προηγηθεί η διαγραφή της Byte μετά και την εξαγορά της από την Ideal Holdings και αναμένονται οι αντίστοιχες κινήσεις από Entersoft και Epsilon Net.

Ανάπτυξη μεγεθών και το 2024

Για το 2024 η Performance, η κεφαλαιοποίηση της οποίας αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, αναμένει ανάπτυξη μεγεθών και το τρέχον έτος, γεγονός που σε συνδυασμό με την εισαγωγή στο ΧΑ θα δώσει περαιτέρω οφέλη τόσο στην ίδια όσο και στους μετόχους της. Σε αυτό συνηγορούν και τα έργα, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχει ήδη διεκδικήσει και αναλάβει το προηγούμενο έτος.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στις δραστηριότητες της εταιρείας στην Κύπρο, μετά και την συνεργασία της με την Synopsys Software Integrity Group για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την υποστήριξη λύσεων προστασίας κώδικα και εφαρμογών από κυβερνοαπειλές της δεύτερης, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα ιστορικά ρεκόρ του 2023

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο έτος η εταιρεία πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας, επιταχύνοντας το ρυθμό ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της δραστηριότητας της. Ο κύκλος εργασιών της σε ενοποιημένη βάση αυξήθηκε κατά 37,7%, ανερχόμενος στο ποσό των 57,7. εκατ. ευρώ. Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36,7%, στα 17,6 εκατ. ευρώ, και EBITDA αυξήθηκαν κατά 37,4%, στα 7,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 40,4%, στα 6.130 εκατ. ευρώ.

Πέρα από την διεύρυνση του πελατολογίου της, η εταιρεία συνέχισε τις επενδύσεις της σε Έρευνα κι Ανάπτυξη διαθέτοντας κεφάλαια της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, με στόχο να μπει σε νέες περιοχές, να αναπτύξει επιπλέον δεξιότητες, να σχεδιάσει νέες λύσεις και εφαρμογές και να απευθυνθεί σε καινούργιες αγορές, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το περασμένο έτος, αύξησε κατά 33 άτομα, ήτοι 21%, και το ανθρώπινο δυναμικό αυξήθηκε ενώ επέκτεινε την συνεργασία της με υφιστάμενους πελάτες και σε νέους πολλά υποσχόμενους τομείς. Επιπλέον ενισχύθηκε περαιτέρω το cross-functional τμήμα για το Δημόσιο, που δημιουργήθηκε το 2022 με την Performance να κερδίζει διαγωνισμούς από Δημόσιους φορείς, όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Υπουργείο Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Για τη συνέχεια η εταιρεία δίνει έμφαση σε τομείς όπως cloud services, DevOps & Automation, Αnalytics & AI, Αdvanced Οbservability, εκτιμώντας ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να εντείνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Performance Technologies: Αύξηση τζίρου 37,7% το 2023 - 40% στα κέρδη προ φόρων

Performance Technologies: Συνεργασία με Hellas Sat για 2 υποδομές Private Cloud σε Ελλάδα και Κύπρο

Performance Technologies: Δρομολογεί μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider