Πλώρη για νέες εξαγορές βάζει η Quest με ναυαρχίδα την πληροφορική και δύναμη πυρός 300 εκατ. ευρώ με τα στελέχη της να επαναλαμβάνουν την επιθυμία του Ομίλου να δραστηριοποιηθεί στη λιανική των λευκών συσκευών και να επισημαίνουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και για την ACS. Στόχος άλλωστε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων, είναι η εταιρεία να συνεχίσει να αναπτύσσεται τόσο οργανικά όσο και μέσα από εξαγορές.
«Υπάρχουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στην ελληνική αγορά. Ως εταιρεία συμμετοχών εξετάζουμε διάφορα ενδεχόμενα και πιθανές συνέργειες γιατί δημιουργούμε οικονομίες κλίμακος» σημείωσε ο πρόεδρος της Quest Θ. Φέσσας, αναφέροντας ότι ο όμιλος έχει στραμμένο το ενδιαφέρον τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλος της Quest, Απόστολο Γεωργάτζη δε, το ενδιαφέρον για άλλες εταιρείες είναι διαρκές με την Quest να βλέπει περίπου 50 εταιρείες ετησίως. «Η εταιρεία έχει πολύ καλή χρηματοοικονομική θέση και διαθέσιμα κεφάλαια άνω των 300 εκατ. ευρώ, γεγονός που της δίνει την ευχέρεια να αναζητά ευκαιρίες που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή της πορεία».
Το ενδιαφέρον φαίνεται προς ώρας να είναι εστιασμένο και στην πληροφορική, με τον κ. Φέσσα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στο εξωτερικό από την Unisystem. Στην περίπτωση της Unisystems o κ. Φέσσας επεσήμανε ότι κύριο στόχο αποτελεί η ανάπτυξη στο εξωτερικό καθώς από εκεί προέρχεται περισσότερο από το 50% των εσόδων της προσθέτοντας μάλιστα ότι «εκεί οι ευκαιρίες είναι πολύ καλύτερες από το πλαίσιο που διαμορφώνει το RRF στην Ελλάδα».
Όσο για την επέκταση στα λευκά η διοίκηση ανέφερε ότι στόχος είναι να εισέλθει στη λιανική. Σχετικά με τις συζητήσεις με την Μπενρουμπή συνεχίζονται χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Ανοιχτά παραμένουν τα ενδεχόμενα και για την ACS με τον όμιλο να αναμένει μια ελκυστική πρόταση. Η ACS άλλωστε σύμφωνα με τον κ. Φέσσα παραμένει το «αντικείμενο πόθου πολλών αγοραστών καθώς έχει φτάσει πολύ ψηλά στην αγορά». Προσέθεσε όμως ότι οι συζητήσεις εξελίσσονται εδώ και καιρό και η πώληση του βραχίονα των ταχυμετοφορών μπορεί και να μην γίνει και ποτέ αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και το αναμενόμενο τίμημα. Σημειωτέον ότι στο χώρο των ταχυμεταφορών, η θυγατρική ACS ενισχύει τη θέση της, σε μια αγορά όμως που επηρεάζεται έντονα από την πορεία του ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο κινήθηκε με χαμηλότερους ρυθμούς κατά τη διετία 2022-2023.