Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την πειρατεία στη συνδρομητική - Νέες συλλήψεις στη Ρόδο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την πειρατεία στη συνδρομητική - Νέες συλλήψεις στη Ρόδο
Στα σκουπίδια βρέθηκαν δεκάδες τερματικά παράνομων μεταδόσεων. Συλλήψεις σε Ελλάδα και Αγγλία.

Αυξάνονται και πληθαίνουν τα χτυπήματα των εγχώριων και διεθνών αστυνομικών αρχών κατά της πειρατείας, λίγες ώρες μετά το «ιστορικό» deal Cosmote και Nova, που δίνει το πλεονέκτημα στους χρήστες να απολαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αθλητικών διοργανώσεων, με ένα μκρό πρόσθετο κόμιστρο, ώστε να καταρριφθεί και το τελευταίο «επιχείρημα» όλων όσοι στρεφόντουσαν σε παράνομες συνδέσεις.

Το νέο χτύπημα των αρχών στη Ρόδο

Η πιο πρόσφατη μάχη στο πεδίο των ελληνικών διωκτικών αρχών, δόθηκε στο νησί των ιπποτών, όπου μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε συλλήψεις τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, συνελήφθη μεγάλος μεταπωλητής πειρατικών συνδέσεων που δρούσε στο νησί. Στην κατοχή του βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ψηφιακές συσκευές καθώς και λίστες με το πελατολόγιο του τόσο από το νησί όσο κι από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Υπό τον φόβο μάλιστα συλλήψεων τόσο των εμπλεκομένων με το κύκλωμα όσο και των τελικών χρηστών, δεκάδες παράνομες συσκευές μετάδοσης βρέθηκαν στα σκουπίδια.

πειρατεία Ρόδος συλλήψεις τερματικά σκουπίδια

Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω επιχείρηση έρχεται σε συνέχεια των των 50.000 παράνομων συνδρομητών που ερευνώνται από προηγούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε άτυπο πόλεμο και αλληλοκαρφώματα μεταξύ των μελών πειρατικών εγκληματικών οργανώσεων συνδρομητικής τηλεόρασης.

Εντείνεται η μάχη κατά της πειρατείας και στο εξωτερικό

Η εξάρθρωση των πειρατών της Ρόδου δε, έρχεται μετά τις μεγάλες αντίστοιχες υποθέσεις κατά της τηλεοπτικής πειρατείας που άνοιξαν και σε χώρες του εξωτερικού, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία.

Σε αυτές ήρθε να προστεθεί πρόσφατα δε και το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά και την καταδίκη ενός 40χρονου, από το Manchester σε τέσσερα χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση για διαφήμιση και πώληση ειδικά διαμορφωμένων αποκωδικοποιητών που έδιναν στους θεατές πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την Μονάδα Κυβερνοεγκλήματος της Αστυνομίας του Merseyside ακόμα ένας 41χρονος από το Λίβερπουλ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, αφότου ομολόγησε ότι προωθούσε και πωλούσε παράνομα τροποποιημένα Amazon Fire Sticks που παρείχαν στους χρήστες πρόσβαση σε τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Επιπλέον, και στο Νότιγχαμ συνελήφθη ένας 42χρονος εμπλεκόμενος στην παροχή παράνομου τηλεοπτικού περιεχομένου του Sky ο οποίος είναι αντιμέτωπος με αντιστοίχως μεγάλες ποινές φυλάκισης και πρόστιμα.

Τέλος σε επιχείρηση της Βορειοανατολικής Περιφερειακής Μονάδας Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθη και ένας 52 χρόνος στο Stockton-on-Tees.

Πέρα από τις αστυνομικές επιχειρήσεις τόσο στα κράτη μέλη της Ευρώπης όσο και στις ΗΠΑ ισχυροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο με στόχο να περιοριστεί η πειρατεία και οι απώλειες κρατικών εσόδων και θέσεων εργασίας που τις συνοδεύουν. Άλλωστε έχει επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από τις αρχές ότι η συγκεκριμένη παραοικονομική δραστηριότητα μπορεί να συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα. Σε αυτό το πλαίσιο βαραίνονται πλέον με σημαντικά πρόστιμα και οι τελικοί χρήστες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή στη συνδρομητική: Cosmote TV – Nova προχωρούν στην από κοινού διάθεση αθλητικού περιεχομένου

Πειρατεία στη συνδρομητική: 2 στους 10 Έλληνες παρακολουθούν παράνομα αθλητικές διοργανώσεις

Νέο μεγάλο χτύπημα κατά της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση

gazzetta
gazzetta reader insider insider