Επενδύοντας στην επιχειρησιακή συνέχεια και την κυβερνοασφάλεια ως προϋποθέσεις ανάπτυξης

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύοντας στην επιχειρησιακή συνέχεια και την κυβερνοασφάλεια ως προϋποθέσεις ανάπτυξης
Στο ρευστό και έντονα ανταγωνιστικό πεδίο της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, κάθε ευέλικτη και αποτελεσματική επιχείρηση οφείλει να διατηρεί αδιάλειπτες τις λειτουργίες της, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στο ρευστό και έντονα ανταγωνιστικό πεδίο της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, κάθε ευέλικτη και αποτελεσματική επιχείρηση οφείλει να διατηρεί αδιάλειπτες τις λειτουργίες της, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Από τη στιγμή που οι εταιρείες βασίζονται πιο πολύ από ποτέ σε ψηφιακές υποδομές, το cloud και η κυβερνοασφάλεια αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο σε κρίσιμα στοιχεία για την επίτευξη πραγματικά απρόσκοπτης επιχειρηματικής λειτουργίας.

Παραδοσιακά, τα σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό σε υποδομές στον χώρο των εταιρειών, σε χειροκίνητες διαδικασίες από τις ομάδες ΙΤ, αλλά και σε δυσκίνητα datacenters, με μη επικαιροποιημένα σχέδια business continuity.

Οι περιορισμοί αυτών των συστημάτων έγιναν εμφανείς με τον σαρωτικό πολλαπλασιασμό των απειλών στον κυβερνοχώρο, αλλά και την ανησυχητική αύξηση των φυσικών καταστροφών, σε συνδυασμό με την ανάγκη για γρήγορη επεκτασιμότητα. Όλα τα παραπάνω προβλήματα μπορούν να οδηγήσουν σε παρατεταμένες διακοπές λειτουργίας, παραβιάσεις δεδομένων και σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Γι’ αυτό και η επένδυση σε σύγχρονες και δυναμικές τεχνολογικές λύσεις που θωρακίζουν το business continuity, όχι μόνο διασφαλίζει την ανθεκτικότητα των εταιρειών, αλλά και τις τοποθετεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας.

Πώς μια επιχείρηση μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική;

Παρότι εδώ και μερικά χρόνια πολλές ελληνικές επιχειρήσεις ακολουθούν μια συνεπή πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού, θα χρειαστεί να θωρακίσουν περαιτέρω την επιχειρησιακή τους συνέχεια διευθετώντας τις παρακάτω σημαντικές προτεραιότητες:

  • Ενίσχυση των πολιτικών προστασίας των εταιρικών δεδομένων
  • Δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας με βάση ενημερωμένα πρωτόκολλα
  • Εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων ανάκαμψης από καταστροφές
  • Τακτική εκπαίδευση του προσωπικού σε πρακτικές κυβερνοασφάλειας

Οι υπηρεσίες cloud έρχονται να εξυπηρετήσουν τις παραπάνω ανάγκες, συνδυάζοντας ευέλικτες δυνατότητες και προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας ώστε να διαφυλάσσουν την πρόσβαση στα επιχειρηματικά δεδομένα σε περίπτωση κάποιου αρνητικού συμβάντος, ενισχύοντας συνολικά την επιχειρησιακή συνέχεια του οργανισμού.

Αξιοποιώντας σύγχρονες υπηρεσίες cloud και μια δομημένη προληπτική στρατηγική κυβερνοασφάλειας, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τη δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας τους, μειώνοντας τα τρωτά τους σημεία.

Όπως σε κάθε επιχειρησιακή δραστηριότητα, οι κατάλληλοι τεχνολογικοί συνεργάτες αποτελούν νευραλγικά κομμάτια στο σύνθετο πάζλ της ανάπτυξης και της κερδοφορίας.

Cisco, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κυβερνοασφάλεια

Η Cisco, παγκόσμιος τεχνολογικός πρωταγωνιστής, ξεχωρίζει ως προς τη μοναδική της θέση στη αγορά και τη βαθιά κατανόηση των σύγχρονων προκλήσεων της κυβερνοασφάλειας. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση της Cisco για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παρέχει στις επιχειρήσεις τα απαραίτητα εργαλεία για τη διατήρηση της ανθεκτικότητας και της επιχειρησιακής συνέχειας.

Μεταξύ των βασικών πλεονεκτημάτων των λύσεων κυβερνοασφάλειας της Cisco ξεχωρίζουν:

  • Η επίκαιρη ενσωμάτωση προηγμένων δυνατοτήτων άμεσης ανίχνευσης και αντιμετώπισης απειλών
  • Η ταυτόχρονη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο από πολλαπλές διαφορετικές πηγές
  • Η λειτουργία του Cisco Talos, του μεγαλύτερου ιδιωτικού ερευνητικού φορέα κυβερνοασφάλειας στον κόσμο

Dataways, ο πολύτιμος συνεργάτης πληροφορικής - Εξειδικευμένος Cisco Partner

Οι προηγμένες λύσεις κυβερνοασφάλειας της Cisco ευθυγραμμίζονται άρρηκτα με την τεχνογνωσία της Dataways στην επιχειρηματική συνέχεια και τις υπηρεσίες cloud. Η Dataways συνεργάζεται με τη Cisco εδώ και πάνω από 20 χρόνια, αποτελώντας έναν από τους μακροβιότερους Cisco Premier Partners στην Ελλάδα. Έχοντας αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία σε ολόκληρο το φάσμα του οικοσυστήματος της Cisco, η Dataways από το 2019 αποτελεί τον πρώτο Managed Security Services Provider για λύσεις Cisco στην Ελλάδα, κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς έως και σήμερα.

Συνολικά, η Dataways διαθέτει περισσότερα από 24 χρόνια εμπειρίας σε υλοποιήσεις στην Ελλάδα και διεθνή χώρο, έχοντας παράλληλα εξελιχθεί η ίδια σε cloud provider εδώ και πάνω από μία δεκαετία, με το ισχυρό Cyano Cloud.

Το Cyano Cloud είναι το πανευρωπαϊκά πρωτοποριακό οικοσύστημα cloud υπηρεσιών που έχει αναπτύξει το τμήμα έρευνας και καινοτομίας της Dataways.

Σε αντίθεση με τις one-size-fits-all λύσεις που προσφέρονται από παγκόσμιους cloud providers, το Cyano Cloud έχει σχεδιαστεί με βαθιά κατανόηση του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Από τη δυναμικότητα των υπηρεσιών, την εγγυημένα υψηλή απόδοση, τις απαιτήσεις συμμόρφωσης έως την άμεση και πάντα προσωποποιημένη υποστήριξη, το Cyano Cloud είναι δομημένο με κάθε λεπτομέρεια ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μάθετε περισσότερα για τη Dataways και τη Cisco εδώ ή καλέστε μας στο 2310 953 953.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider