Σε «Airbnb» των Νοτίων Προαστίων κατέφυγαν οι Αθηναίοι για το Πάσχα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε «Airbnb» των Νοτίων Προαστίων κατέφυγαν οι Αθηναίοι για το Πάσχα
sounio
Τρόπους να αποδράσουν από την σκληρή συνθήκη της πανδημίας αναζήτησαν οι Αθηναίοι για το Πάσχα παρά το lockdown

Ανάρπαστες έχουν γίνει οι μονοκατοικίες και οι αυτοτελείς κατοικίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας και των Νοτίων Προαστίων με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να καταφεύγουν σε αυτές για να γιορτάσουν το Πάσχα δεδομένης και της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων που θα ισχύσει και αυτή την εορταστική περίοδο.

Η αύξηση της ζήτησης για τέτοιου τύπου κατοικίες είχε ξεκινήσει πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την παραμονή εντός των τειχών το Πάσχα ενώ ενισχύθηκε αισθητά μετά και την δημοσιοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων για συνέχιση του lockdown.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς μάλιστα στις αρχές της Mεγάλης Eβδομάδας τα ακίνητα τέτοιου τύπου, τα οποία νοικιάζει κανείς είτε μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης είτε μέσω μεσιτών, είχαν σχεδόν εξαντληθεί με μεγάλη μερίδα του μισού ελληνικού πληθυσμού που ζει στην Αθήνα να έχει προγραμματίσει να καταφύγει σε αυτά για λίγες στιγμές χαλάρωσης από την σκληρή συνθήκη της πανδημίας.

Οι προορισμοί που κέρδισαν τον ενδιαφέρον ήταν οι Βάρκιζα, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Σούνιο. Ωστόσο υψηλή ζήτηση καταγράφηκε και στις αυτοτελείς κατοικίες άλλων παραθαλάσσιων περιοχών του νομού Αττικής ή πλησίον αυτού όπως Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Σχινιάς, Νέα Μάρκη, Κινέτα, Ωρωπό. Ενδιαφέρον, μικρότερης βέβαια κλίμακας, υπήρξε και για τα ξενοδοχειακά καταλύματα εντός της περιφέρειας που αποφάσισαν να ανοίξουν ενόψει Πάσχα λανσάροντας μάλιστα εορταστικές προσφορές διαμονής.

Το εύρος των τιμών στα ακίνητα τέτοιου τύπου ήταν ανάλογο των παροχών, υπήρξαν ακίνητα που ξεκινούσαν από 100 ευρώ με τις τιμές να ξεπερνούν τα 1.000 για παραθαλλάσιες βίλες με πισίνα και άλλες υψηλού επιπέδου παροχές. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η ζήτηση ανέβασε τις τιμές για την τρέχουσα περίοδο, σε σχέση με την προ πανδημίας πασχαλινή περίοδο όπου οι Αθηναίοι είχαν μπορούσαν να εντάξουν πολύ περισσότερους προορισμούς στις επιλογές τους.

Ενδιαφέρον είναι μάλιστα και το γεγονός ότι ζήτηση και κρατήσεις δεν περιορίζονται στην πασχαλινή περίοδο, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του Απριλίου και επεκτείνονται και στον Μάιο, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να αναζητούν ένα καταφύγιο κυρίως για τα Σαββατοκύριακα.

Οι τιμές βέβαια σε αυτή την περίπτωση κινούνται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να προσπαθούν, απουσία τουριστών, να διασφαλίσουν ένα κάποιο εισόδημα.

Σε κάθε περίπτωση οι μεγάλοι χαμένοι της Πασχαλινής περιόδου ήταν οι θρησκευτικοί προορισμοί οι πληρότητες για τους οποίους παρέμειναν σε οριακά χαμηλά, αν όχι μηδενικά επίπεδα, ενώ τα περισσότερα καταλύματα παρέμειναν κλειστά. Να θυμίσουμε ότι το 2019 οι πληρότητες σε προορισμούς με θρησκευτικό χαρακτήρα ξεπερνούσαν το 80%, ενώ υπήρχε και εξωτερικός τουρισμός, από Ρωσία και Ευρώπη που επέλεγαν να βρεθούν στη χώρα αυτή την περίοδο και ειδικά σε περιοχές όπως η Τήνος και η Κέρκυρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός 2021: Το στοίχημα της Ελλάδας και οι ανταγωνιστές

Βίκυ Λοΐζου: Σε πρώτο πλάνο η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος

Γερμανοί και Αμερικανοί τουρίστες «φτιάχνουν βαλίτσες» για Ελλάδα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider