Έκτακτες ανακοινώσεις Πλεύρη στις 11.00 για τον «οδικό χάρτη» χαλάρωσης των μέτρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτες ανακοινώσεις Πλεύρη στις 11.00 για τον «οδικό χάρτη» χαλάρωσης των μέτρων
Το σχέδιο, που θα οδηγήσει σε άρση των περιορισμών που ισχύουν λόγω της πανδημίας, θα ανακοινώσει στις 11.00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Το σχέδιο για το τι θα ισχύσει το Πάσχα αλλά και μετά και θα οδηγήσει σε άρση των περιορισμών που ισχύουν για την πανδημία, θα ανακοινώσει στις 11.00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων που προβλέπεται από 1η Μαΐου. «Προχωράμε σε ένα τέτοιο σχέδιο, η ζωή πρέπει να εκκινήσει ξανά, είμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό περιβάλλον το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει τη σημασία που είχε, έχει παίξει τον ρόλο του ωστόσο ως ένα βαθμό. Πρέπει να ακολουθούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προτείνουν οι ειδικοί», ανέφερε αρχικά.

«Από επιστημονικής πλευράς η 4η δόση, δείχνει ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους άνω των 60 ετών για να μην νοσήσουν ξανά ή για πρώτη φορά. Η περαιτέρω προστασία είναι απαραίτητη γι αυτή την ομάδα του πληθυσμού που ανεβάζει τους σκληρούς δείκτες. Ήταν οριακή η συζήτηση αυτό που έγινε γύρω από το εμβόλιο που τείναμε να αποδώσουμε τα πάντα ότι φταίει το εμβόλιο. Υπάρχουν παρενέργειες που έχουν τα εμβόλια, αλλά δεν πρέπει να τα αποδίδουμε όλα στο εμβόλιο, οι παρενέργειες είναι συγκεκριμένες», πρόσθεσε.

Εχθές, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, σημειώνοντας ότι η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους. «Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βασιλακόπουλος: Πάμε σε φάση αποκλιμάκωσης - Πώς εξηγείται ο υψηλός αριθμός θανάτων από Covid-19

Τζανάκης: Εισηγήσεις για την κατάργηση της μάσκας και του πιστοποιητικού εμβολιασμού τον Μάιο

Πλεύρης: Μετά το Πάσχα χαλαρώνουν τα μέτρα- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

gazzetta
gazzetta reader insider insider