Η σοκολάτα πάντα θα μας γυρνάει πίσω στις παιδικές αναμνήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η σοκολάτα πάντα θα μας γυρνάει πίσω στις παιδικές αναμνήσεις
Ακόμη και το πιο μικρό κομμάτι μιας μπάρας σοκολάτας είναι γεμάτο με γεύσεις, εικόνες, αναμνήσεις και όμορφες στιγμές

Είναι κάποια συναισθήματα στη ζωή μας τόσο δυνατά που δύσκολα ελέγχονται. Η αγάπη, το πάθος, η συγκίνηση, η χαρά, η λαχτάρα, αλλά κι αυτή η ακατανίκητη επιθυμία για κατανάλωση σοκολάτας. Ακόμα και ένα τόσο δα κομματάκι αρκεί για να σας κάνει να χαμογελάσετε και να δείτε ξανά τον κόσμο με αισιοδοξία.

Τι είναι όμως πραγματικά αυτό που κάνει την σοκολάτα τόσο ακαταμάχητη; Αν εξετάσουμε το συγκεκριμένο θέμα από την επιστομονική σκοπιά τότε βλέπουμε πως η σοκολάτα προάγει την παραγωγή ενδορφινών, δηλαδή ορμονών που θεωρούνται η φυσική, εσωτερική «μορφίνη» του οργανισμού μας και παράγουν αισθήματα ευχαρίστησης και ευφορίας. Από την άλλη πλευρά, αν προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα μόνοι μας, τότε η απάντηση είναι είναι πως η σοκολάτα μάς θυμίζει όλες τις ξέγνοιαστες παιδικές μας στιγμές.

Ήταν το γλυκό που πάντα λαχταρούσαμε ως παιδιά, αλλά μας δινόταν με μέτρο και πολλές φορές ως «επιβράβευση» για κάτι. Αυτός ο συνδυασμός αρωμάτων, γεύσης και υφής πέρασε με κάποιο μαγικό τρόπο στο υποσυνείδητο του μυαλού μας. Η σοκολάτα το πιο γλυκό δώρο, τόσο για εμάς όσο και για τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Μια κίνηση αγάπης που ξεχωρίζει και ταυτόχρονα κοστίζει ελάχιστα. Aν λοιπόν ψάχνετε για τις πιο ιδιαίτερες, γευστικές και με πιστοποίηση Fairtrade (που εξασφαλίζει πιο δίκαιες αμοιβές για τους παραγωγούς αλλά και καλύτερη ποιότητα για όλους εμάς που τις απολαμβάνουμε) σοκολάτες, τότε δεν έχετε παρά να περάσετε από ένα κατάστημα Lidl.

Όπως σε κάθε πράγμα στη ζωή, όμως, έτσι και στη σοκολάτα υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις. Γι’ αυτό τα Lidl διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα από σοκολάτες για όλα τα γούστα και όλες τις απαιτήσεις. Στα καταστήματα Lidl μπορεί να βρει κανείς μια μεγάλη ποικιλία σε μπάρες σοκολάτας ιδιωτικής ετικέτας με υψηλά χαρακτηριστικά ποιότητας όπως ολόκληρους ξηρούς καρπούς ή μαύρη σοκολάτα με 74% κακάο. Από την γκάμα δεν λείπουν οι σοκολάτες γάλακτος, οι σοκολάτα με σταφίδες, με μπισκότο και άλλες (σε διάφορα μεγέθη από 40g μέχρι 300g). Μιλάμε φυσικά για εκλεκτά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως άλλωστε έχει συνηθίσει η εταιρία όλα τα χρόνια δραστηριότητάς της τους καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερα αγαπημένες είναι οι εκλεκτές σοκολάτες ιδιωτικής ετικέτας με την επωνυμία «J.D. Gross» (βελγικές πραλίνες ή σοκολάτες με καραμέλα ή πορτοκάλι και σοκολάτες με ιδιαίτερες ποικιλίες όπως Ecuador ή Amazonas και διαφορετικά ποσοστά από ποιοτικό κακάο ως συστατικό, 56% ή 60% ή 70%). Όλες τους έχουν υπέροχη γεύση, αλλά και ακόμα πιο φοβερή τιμή, κάτι που τις κάνει ασυναγώνιστες.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε πως θέλετε κάτι γλυκό, που θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις, θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε στο έπακρο τη στιγμή, τότε δεν έχετε παρά να περάσετε από ένα κατάστημα Lidl και να κάνετε τη δική σας επιλογή. Τώρα μάλιστα είναι η ιδανική ευκαιρία καθώς αυτήν την εβδομάδα, από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου, θα επωφεληθείτε και έκπτωσης 20% σε επιλεγμένες σοκολάτες με πιστοποίηση Fairtrade. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο των προϊόντων σοκολάτας ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτουν τα Lidl, το 100% του κακάο είναι ήδη πιστοποιημένο με τη σφραγίδα προϊόντων Fairtrade. Τι καλύτερο;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider