Γρηγόρης Καρέλος: «Η Johnson & Johnson θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Ανάσα Ζωής»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γρηγόρης Καρέλος: «Η Johnson & Johnson θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Ανάσα Ζωής»
Για δεύτερη χρονιά, η κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής» την οποία πραγματοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, εστιάζει στην ενημέρωση και την κινητοποίηση για την υγεία του πνεύμονα, αναδεικνύοντας την αξία του προληπτικού ελέγχου, καθώς επίσης και την ένταση των προσπαθειών για τη διακοπή του καπνίσματος.

Για δεύτερη χρονιά, η κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής» την οποία πραγματοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, εστιάζει στην ενημέρωση και την κινητοποίηση για την υγεία του πνεύμονα, αναδεικνύοντας την αξία του προληπτικού ελέγχου, καθώς επίσης και την ένταση των προσπαθειών για τη διακοπή του καπνίσματος. Η Johnson & Johnson στηρίζει το όραμα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για μία κοινωνία απαλλαγμένη από τον καρκίνο του πνεύμονα, αποδεικνύοντας ότι πρωτοβουλίες που αφορούν στην προστασία της υγείας αποτελούν σταθερή αξία της εταιρείας. Ο Γρηγόρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας Βαλκανίων και Ισραήλ, Johnson & Johnson Consumer Health, μιλά για την «Ανάσα Ζωής» και εξηγεί γιατί η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί βασική προτεραιότητα στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα.

1. Ποιος είναι ο ρόλος της Johnson & Johnson στη διαδρομή της πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής»;

Η ενίσχυση της δημόσιας υγείας αποτελεί έναν βασικό πυλώνα δραστηριοποίησης για τη Johnson & Johnson για πολλές δεκαετίες. Δράσεις με πραγματικό κοινωνικό όφελος μας εκφράζουν απόλυτα καθώς συνάδουν με τις αξίες μας και θέλουμε να ενισχύουμε και με τη δική μας φωνή τέτοιες προσπάθειες. Γι’ αυτό, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στην Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και να στηρίζουμε ενέργειες που συμβάλλουν ενεργά στην ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, όπως από το 2020 κάνει η πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής».

2. Ποιοι απειλούνται περισσότερο από τον καρκίνο του πνεύμονα; Μπορούν να μειωθούν αυτά τα υψηλά νούμερα θνησιμότητας;

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο καρκίνος που σκοτώνει δυστυχώς τους πιο πολλούς συμπολίτες μας. Είναι ένας από τους συχνότερους καρκίνους παγκοσμίως και αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου από καρκίνο. 8 στις 10 περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα οφείλεται στο κάπνισμα. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αναστρέψουμε αυτή τη θλιβερή στατιστική. Τον σημαντικότερο ρόλο για την προστασία της υγείας μας από τον καρκίνο του πνεύμονα διαδραµατίζει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση καθώς μπορούν να σώσουν τη ζωή μας. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος καρκίνου του πνεύμονα είναι ο έλεγχος που γίνεται πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων και έχει σαν στόχο τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα σε αρχικά στάδια όπου υπάρχουν περισσότερες θεραπευτικές επιλογές και τα ποσοστά επιβίωσης είναι πολύ μεγαλύτερα, ακόμα και έως 20%. Και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε μέσα από την κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής». Να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και της διακοπής καπνίσματος.

3. Ποιες είναι οι μέθοδοι διακοπής καπνίσματος που μπορούν να συμβάλουν στην έγκαιρη πρόληψη;

Για τη διακοπή καπνίσματος υπάρχουν πλέον λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν όλους τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα. Υπάρχει αρχικά συμβουλευτική από ειδικούς Επαγγελματίες Υγείας αλλά και η χρήση προϊόντων υποκατάστασης με νικοτίνη, τη Νο.1 θεραπεία διακοπής καπνίσματος σύμφωνα με τις Παγκόσμιες & Ευρωπαϊκές οδηγίες. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές όπως τσίχλες, στοματικό σπρέι, έμπλαστρο και πιπάκι. Ο καθένας δηλαδή μπορεί να επιλέξει το προϊόν που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντική η στήριξη από έναν επαγγελματία υγείας, ο οποίος θα βοηθήσει τον καπνιστή να ξεκινήσει αυτό το δύσκολο ταξίδι. Μία αλλαγή που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια είναι ότι τα φαρμακεία προσφέρουν πια μία ολοκληρωμένη υπηρεσία διακοπής, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη διαδικασία και εκείνον που επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα. Υπάρχουν δηλαδή ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για τη διακοπή του καπνίσματος, αρκεί να ενημερωθούμε για αυτές. Μπαίνοντας στο anasa-zwis.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τα οφέλη και τις μεθόδους διακοπής καπνίσματος.

4. Πρόσφατα υπεγράφη η Χάρτα της κοινωνικής πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Υγείας. Να αναμένουμε τη διαμόρφωση ενός προγράμματος προληπτικού ελέγχου για την υγεία του πνεύμονα;

Αυτός είναι ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας του συγκεκριμένου εγγράφου ηθικής δέσμευσης: Η συνένωση δυνάμεων και η ενεργή εμπλοκή φορέων ενθαρρύνοντας την προληπτική εξέταση και τη διακοπή καπνίσματος. Είναι ένα εξαιρετικό όχημα το οποίο δίνει μία προστιθέμενη αξία σε αυτό το σημαντικό έργο που υλοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για 2η χρονιά, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός διαλόγου με την πολιτεία με απώτερο σκοπό να εισαχθεί η πρώιμη διάγνωση στον Ασφαλιστικό Τομέα, ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι να έχουν πρόσβαση σε αυτή την εξέταση, που πραγματικά μπορεί να σώσει τη ζωή σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Προτεραιότητα άλλωστε της Johnson & Johnson είναι η αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας και χαιρόμαστε πολύ που στηρίζουμε την «Ανάσα Ζωής», η οποία έχει δημιουργήσει ένα έφορο έδαφος ώστε κάτι τέτοιο να είναι πλέον εφικτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider