«Έπεσαν» οι προσελεύσεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Γεμάτες οι ΜΕΘ της περιφέρειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έπεσαν» οι προσελεύσεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Γεμάτες οι ΜΕΘ της περιφέρειας
Ύφεση στις προσελεύσεις παιδιών στα επείγοντα των παιδιατρικών νοσοκομείων και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων,  καθώς επίσης και στις  εισαγωγές καταγράφεται μετά τα Χριστούγεννα.

Ύφεση στις προσελεύσεις παιδιών στα επείγοντα των παιδιατρικών νοσοκομείων και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, καθώς επίσης και στις εισαγωγές καταγράφεται μετά τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, στις εφημερίες του σαββατοκύριακου στην Αττική, οι οποίες και τις δύο ημέρες πραγματοποιήθηκαν από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», προσήλθαν συνολικά 720 παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το Σάββατο απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο 282 και την Κυριακή 438 παιδιά, ενώ συνολικά και τις δύο ημέρες έγιναν 82 εισαγωγές.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, κατά την περίοδο πριν μέχρι και τα Χριστούγεννα, προσέρχονταν πάνω από 600 παιδιά σε κάθε εφημερία, που σημαίνει ότι το περασμένο σαββατοκύριακο ο αριθμός αυτός μειώθηκε περίπου στο μισό.

Η υποχώρηση πιθανολογείται ότι οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι παρέμειναν κλειστά τα σχολεία κατά την εορταστική περίοδο, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η κορύφωση των ιώσεων και της γρίπης βρίσκεται μπροστά, και συγκεκριμένα αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου, επισείοντας την προσοχή στα μέτρα αυτοπροστασίας και προτρέποντας για εμβολιασμό όπου συνιστάται.

Γεμάτες οι ΜΕΘ Παίδων στην περιφέρεια

Παρά την υποχώρηση που παρατηρήθηκε στις προσελεύσεις και στις εισαγωγές παιδιών στις εφημερίες, το πρόβλημα με τις ΜΕΘ παίδων της περιφέρειας παραμένει, καθώς όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ «είναι ελάχιστες και κατειλημμένες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονταν τη Δευτέρα (16/1) 7 παιδιά non covid-19 στις 8 κλίνες και στις 2 κλίνες covid-19 νοσηλευόταν 1 παιδί.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ρίο» νοσηλεύονταν 5 παιδιά non covid-19 στις 5 κλίνες, ενώ οι 2 κλίνες covid-19 ήταν κενές.

Στη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονταν 5 παιδιά non covid-19 στις 5 κλίνες και η 1 κλίνη covid-19 ήταν κενή.

Τα περιστατικά στα νοσοκομεία όπου δεν υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ διακομίζονται στην Αττική όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ παίδων ανέρχεται περίπου στο 50%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμβόλιο Pfizer: «Καμπανάκι» για πιθανό κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου – Δεν αλλάζουν οι οδηγίες 

gazzetta
gazzetta reader insider insider