Χρυσοχοΐδης: Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο - Σύντομα νέα διοίκηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσοχοΐδης: Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο - Σύντομα νέα διοίκηση
«Σε πλήρη λειτουργία μπήκε από σήμερα 1η Νοεμβρίου το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως είχαμε δεσμευτεί» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Σε πλήρη λειτουργία μπήκε από σήμερα 1η Νοεμβρίου το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως είχαμε δεσμευτεί» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη 101,5 fm, σημείωσε, επίσης, πως σύντομα θα οριστεί νέα διοίκηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και πως θα προχωρήσουν με fast track διαδικασίες οι προσλήψεις των ειδικοτήτων που λείπουν από το νοσοκομείο.

«Θα τρέξουμε πολύ γρήγορα, με fast track διαδικασίες, τις προσλήψεις των γιατρών και τις προσλήψεις του προσωπικού. Δεν θα μείνει τίποτα στην τύχη» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Αν χρειαστεί θα είμαι κάθε μέρα στο Ηράκλειο και κάθε μέρα στο Βενιζέλειο. Είναι μία προσωπική μου δέσμευση, είναι το καθήκον μου αυτό και είμαι αφοσιωμένος σε αυτό. Έτσι έχω μάθει στη διαδρομή μου και δε θα αφήσω τίποτα να γίνει στην τύχη. Έχουμε ευθύνες, ο Πρωθυπουργός είπε ότι το ΕΣΥ θα γίνει από τα καλύτερα στην Ευρώπη, έχουμε ευθύνες, έχω δεσμεύσεις απέναντι και στον Πρωθυπουργό και στον λαό της περιοχής. Λοιπόν, αυτή είναι η αποστολή μου και θα την τηρήσω στο ακέραιο. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να κάνουμε εκπτώσεις γύρω από αυτά τα θέματα, έχουμε προβλήματα, έχουμε ελλείψεις, όμως θα ανακοινώσουμε μέτρα πολύ σύντομα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα καλύψουν τις ανάγκες».

Ανακοίνωσε, δε, πως πολύ σύντομα το ΠΑΓΝΗ και όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας θα πάρουν θέσεις επίκουρων καθηγητών. Καθηγητές ιατρικής σχολής, οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς, θα προέρχονται από το εξωτερικό και θα μπορούν αν θελήσουν να καταλάβουν ως υποψήφιοι επίκουροι καθηγητές τη θέση στην ιατρική σχολή της Κρήτης και ταυτόχρονα να στελεχώσουν το νοσοκομείο.

«Θέλω να σας πω ότι ήδη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρήτης, το ΠΑΓΝΗ, με απόφασή μου, η οποία θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί ίσως και από τον Πρωθυπουργό, το ΠΑΓΝΗ και όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας θα πάρουν θέσεις επίκουρων καθηγητών, δηλαδή θα γεμίσει στην κυριολεξία το ΠΑΓΝΗ από νέους καθηγητές πανεπιστημίων, καθηγητές ιατρικής σχολής, οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς, θα προέρχονται από το εξωτερικό. Και αυτό είναι και μία πραγματικά πολιτική πρακτική ενάντια στο brain drain» ανέφερε συγκεκριμένα.

Για τις δομές υγείας στο Νομό Λασιθίου, είπε ότι «θα δούμε με ποιον τρόπο αυτό το ζήτημα του Λασιθίου θα διευθετηθεί οριστικά, έτσι ώστε οι άνθρωποι από τη Σητεία που είναι πάρα πολύ μακριά από το αστικό κέντρο, πάρα πολλά χιλιόμετρα και με κακό δρόμο, να δούμε πως θα οργανώσουμε τις μονάδες υγείας, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφάλεια ότι έχουν δίπλα τους μονάδες, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Έρχονται οικονομικά και άλλα κίνητρα για τους γιατρούς - Ψηφιακά οι νέες προσλήψεις

Ελλείψεις προσωπικού και κτιριακά προβλήματα στα χειρουργεία των νοσοκομείων Αττικής

Γρίπη: Αλαλούμ με τον δωρεάν εμβολιασμό στα φαρμακεία χωρίς συνταγή γιατρού – Άνοιξε η πλατφόρμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider