ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκαν οι 15 Διοικητές και Υποδιοικητές Υ.Πε. που περνούν στην επόμενη φάση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκαν οι 15 Διοικητές και Υποδιοικητές Υ.Πε. που περνούν στην επόμενη φάση
Από τους υφιστάμενους 7 Διοικητές ΥΠΕ, οι 5 βρίσκονται στη λίστα των επιτυχόντων που θα περάσουν στην επόμενη δοκιμασία.

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΑΣΕΠ, τους των 15 πρώτους σε βαθμολογία υποψήφιους για τις θέσεις των Διοικητών και Υποδιοικητών στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας (Υ.Πε.) καθώς και τα ονόματα των 30 πρώτων για τις θέσεων των υποδιοικητών. Από τους υφιστάμενους 7 Διοικητές Υ.Πε., οι 5 βρίσκονται στη λίστα των επιτυχόντων που θα περάσουν στην επόμενη δοκιμασία. Πρόκειται για τους Διοικητές της 2ης, 3ης, 4ης, 5ης και 7ης ΥΠΕ, Χρήστο Ροϊλό, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, Δημήτρη Τσαλικάκη, Φώτη Σερέτη και Νεκτάριο Παπαβασιλείου.

Εκτιμάται ότι πολύ άμεσα, πιθανότατα και μέχρι το τέλος Ιουνίου οι νέοι διοικητές θα αναλάβουν τις θέσεις τους, ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί και η αντίστοιχη διαδικασία για τα νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή προαπαιτεί την τοποθέτηση του Διοικητή της αρμόδιας ΥΠΕ καθώς αυτός συμμετέχεις την επιτροπή επιλογής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, «καταρτίσθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Στελεχών του Δημοσίου οι Προσωρινοί Πίνακες α) των αποτελεσμάτων της γραπτής εξέτασης του συνόλου των υποψηφίων, ανά κωδικό θέσης, β) των Αποκλειομένων υποψηφίων ανά κωδικό θέσης και γ) των Πληρούντων, ανά κωδικό θέσης, τα απαιτούμενα προσόντα υποψηφίων, όπως προέκυψαν μετά τον έλεγχο συνδρομής των απαιτούμενων προσόντων, των δεκαπέντε (15) πρώτων στην κατάταξη υποψηφίων, βάσει της γραπτής εξέτασης για τη μία (1) θέση Διοικητή, και των τριάντα (30) πρώτων στην κατάταξη υποψηφίων, βάσει της γραπτής εξέτασης, για τις δύο (2) θέσεις Υποδιοικητή (όπου προκύπτουν οι ως άνω 15 και 30 αντίστοιχα), και σε περίπτωση αποκλειομένων, ισάριθμων επόμενων στην κατάταξη υποψηφίων, για την επιλογή Διοικητή και δύο (2) Υποδιοικητών για κάθε μία εκ των επτά (7) Υγειονομικών Περιφερειών, κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 4 παρ.7 του ν.5062/2023 (Α’ 183), όπως ισχύει».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι αποκλειόμενοι υποψήφιοι εμφανίζονται με τον αριθμό μητρώου υποψηφίου και τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) αίτησης, που αναγράφεται στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω πινάκων, από την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 08:00 έως και την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00. Η άσκηση της ένστασης γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και η διαδικασία υποβολής της περιγράφεται στην οικεία Πρόσκληση.

Στη συνέχεια οι πρώτοι 7 θα πρέπει να περάσουν και τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, ώστε να επιλεγεί τελικά ένας ακόμη μικρότερος αριθμός και από αυτόν θα επιλεγεί ο επικρατέστερος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΣΠΑ: 12,6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του νοσοκομείου Κοζάνης

Γεωργιάδης: Οδηγός συνταγογράφησης τα θεραπευτικά πρωτόκολλα – Πώς θα εξοικονομήσουν πόρους

ΠΙΣ: Να αποκατασταθούν άμεσα σε αξιοπρεπή επίπεδα οι αποδοχές των γιατρών ΕΣΥ

gazzetta
gazzetta reader insider insider