Covid-19: 6,7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του συστήματος ραντεβού και εκτέλεσης εμβολιασμών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Covid-19: 6,7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του συστήματος ραντεβού και εκτέλεσης εμβολιασμών
Θα αναπτυχθούν επιπλέον λειτουργικότητες στις εφαρμογές για πολίτες, φαρμακοποιούς και ΚΕΠ.

Αναβάθμιση του Συστήματος Προγραμματισμού και Διαχείρισης Ραντεβού καθώς και Εκτέλεσης Εμβολιασμών στο Πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά της COVID-19 δρομολογείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο του έργου, θα προσαρμοστούν κατάλληλα οι διαδικασίες του προγράμματος, βασιζόμενες στην εμπειρία της αρχικής φάσης των εμβολιασμών, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και αποδοτική ολοκλήρωσή του.

Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν επιπλέον λειτουργικότητες στις εφαρμογές για πολίτες, φαρμακοποιούς και ΚΕΠ, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη απαραίτητων λειτουργιών στο back office διαχείρισης των εφαρμογών για την καλύτερη διαχείριση των λειτουργιών και των συνεχών αλλαγών κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών.

Επιπλέον, θα γίνουν επεκτάσεις στις εφαρμογές των tablets στα εμβολιαστικά σημεία, καθώς και στο σύστημα παρακολούθησης και στατιστικών του εμβολιασμού. Για την υποστήριξη του εγχειρήματος, θα διαμορφωθούν οι προδιαγραφές για την ανάπτυξη κατάλληλων εφαρμογών και συστημάτων, ενώ θα επικαιροποιηθούν οι απαραίτητοι μηχανισμοί ασφάλειας και επιχειρησιακής συνέχειας.

Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύτηκε πρόσκληση/ ανακοίνωση χρηματοδότησης για το έργο με τίτλο «Υπηρεσίες Αναβάθμισης του Συστήματος Προγραμματισμού και Διαχείρισης Ραντεβού καθώς και Εκτέλεσης Εμβολιασμών στο Πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του COVID-19». Οι δικαιούχοι καλούνται για την υποβολή προτάσεων πράξεων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν από το ΤΠΑ/ΠΠΑ. Η δημόσια δαπάνη (ΕΠΑ) που διατίθεται ανέρχεται σε 6.696.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας, όπως και γενικότερα στην Ευρώπη, ο εμβολιασμός του πληθυσμού για την περίοδο 2024-2025 πραγματοποιείται με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της COVID-19, το οποίο έχει παραλάβει η Ελλάδα (BioNTech/Pfizer, Comirnaty, JN.1).

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τα άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου, λόγω ηλικίας ή προυπαρχόντων προβλημάτων υγείας.

Αυτή η σύσταση αφορά συγκεκριμένα:

  • Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
  • Άτομα από 6 μηνών έως 59 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου
  • Άτομα με ανοσοκαταστολή
  • Έγκυες γυναίκες με υποκείμενες παθήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο
  • Επαγγελματίες υγείας

Στο δίκτυο των σημείων εμβολιασμού έχουν πλέον ενταχθεί και τα φαρμακεία. Έτσι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr ή στο φαρμακείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: 4 διασωληνωμένοι και 28 θάνατοι από Covid -19 την τελευταία εβδομάδα

Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ πάνω από 1.100 γιατροί στο πλαίσιο των ελέγχων για υπερσυνταγογράφηση

Θεμιστοκλέους: Προκύρυξη 4.000 θέσεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ για το 2025

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider