Υγεία: Πώς αντιμετωπίζονται οι φθινοπωρινές αλλεργίες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υγεία: Πώς αντιμετωπίζονται οι φθινοπωρινές αλλεργίες
Πλέον εκατομμύρια άτομα υποφέρουν από τις εποχικές αλλεργίες, οι οποίες μπορεί να ποικίλλουν από ήπια ενόχληση έως να είναι εντελώς εξουθενωτικές.

Οι εποχικές και οι τροφικές αλλεργίες αυξάνονται σε αριθμό και σοβαρότητα συμπτωμάτων καθώς αλλεργίες μπορούν να αναπτυχθούν οποιαδήποτε στιγμή της ζωής ενός ανθρώπου. Πλέον εκατομμύρια άτομα υποφέρουν από τις εποχικές αλλεργίες, οι οποίες μπορεί να ποικίλλουν από ήπια ενόχληση έως να είναι εντελώς εξουθενωτικές.

Η κλιματική αλλαγή, με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες και τις αυξημένες βροχοπτώσεις, κάνει τα φυτά που παράγουν γύρη να ανθίζουν νωρίτερα και να διαρκούν περισσότερο – με αποτέλεσμα μια μακρύτερη περίοδος αλλεργιών με πιο παραγωγική και ισχυρή γύρη.

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι οι αλλαγές στο μικροβίωμα - οι κοινότητες των βακτηρίων που ζουν στο δέρμα μας και στο έντερό μας - μπορεί να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αντιδρά στη γύρη, ωθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδράσει υπερβολικά.

Τα συμπτώματα των φθινοπωρινών αλλεργιών μπορεί να κυμαίνονται από ρινική συμφόρηση έως ερεθισμένα μάτια, πονοκέφαλο, βήχα και υπερβολική κόπωση. Για μερικούς, οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν πιο σοβαρές καταστάσεις όπως λοιμώξεις και έξαρση του άσθματος.

Διαβάστε περισσότερα για την αντιμετώπιση των φθινοπωρινών αλλεργιών στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για παράνομη διακίνηση σκευάσματος με τη φαρμακευτική ουσία σεμαγλουτίδη

Στα 51,2 δισ. δολάρια τα παγκόσμια έσοδα για την EY το οικονομικό έτος 2024

Νέες επιδοτήσεις στα προγράμματα «e-Astypalaia» και «Πράσινα Ταξί» για αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider