Θεμιστοκλέους: Με τον ψηφιακό φάκελο μειώνονται σημαντικά οι αναμονές στα νοσοκομεία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θεμιστοκλέους: Με τον ψηφιακό φάκελο μειώνονται σημαντικά οι αναμονές στα νοσοκομεία
Ο Yφυπουργός Υγείας αναφερόμενος στις λίστες αναμονής τόνισε πως πριν από ένα χρόνο η χώρα δεν είχε πλήρη εικόνα ποιοι περίμεναν και τι αναμονή υπήρχε στα νοσοκομεία της χώρας για να χειρουργηθούν.

«Oι πολίτες θα μπορούν σε ένα με δύο μήνες από σήμερα να παίρνουν πληροφορία για αναμονές σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα έχουν εικόνα για τις αναμονές ανά γιατρό» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Yφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στο συνέδριο Υγείας Health IT Conference που διοργάνωσε η Boussias events.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Yφυπουργός Υγείας αναφερόμενος στις λίστες αναμονής τόνισε πως πριν από ένα χρόνο η χώρα δεν είχε πλήρη εικόνα ποιοι περίμεναν και τι αναμονή υπήρχε στα νοσοκομεία της χώρας για να χειρουργηθούν. «Αυτό συνέβαινε γιατί ενώ η λίστα είχε θεσπιστεί το 2017, δεν υπήρχε ενιαία κωδικοποίηση, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό εάν ένας ασθενής ήταν εγγεγραμμένος για το ίδιο χειρουργείο σε 4- 5 νοσοκομεία» εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους ο οποίος έσπευσε να τονίσει πως η κατάσταση πλέον έχει αλλάξει. «Πλέον έχουμε εκκαθαρίσει τις παλιές λίστες. Με ένα πρόγραμμα της ΗΔΙΚΑ που δημιουργήθηκε, όλες οι λίστες εντάχθηκαν σε ένα ενιαίο σύστημα, όλα τα νοσοκομεία πλέον την συμπληρώνουν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο κι έτσι αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε στη χώρα, πόσοι αναμένουν να χειρουργηθούν και πόσοι αναμένουν να χειρουργηθούν σε κάθε νοσοκομείο σε κάθε κλινική».

Στη συνέχεια ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε ειδική αναφορά στη διαχείριση του ψηφιακού φακέλου και πως η εξέλιξη αυτή μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με ογκολογικές παθήσεις . «Με την ολοκλήρωση θα μπορούμε να γνωρίζουμε το μονοπάτι που ακολουθεί ο κάθε ασθενής κι αν αυτή η διαδρομή γίνεται ανεμπόδιστα, χωρίς καθυστερήσεις». Ο Υφυπουργός τόνισε πως οι πληροφορίες που θα παρέχει ο ψηφιακός φάκελος θα δίνει την άμεση δυνατότητα επέμβασης. «Αυτός που θα επεμβαίνει δεν θα χρειάζεται να είναι το υπουργείο Υγείας, αλλά θα πρέπει να είναι η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της υγειονομικής περιφέρειας έτσι ώστε να μπορούμε να γίνει μια αποκέντρωση και να μπορούμε να λύνουμε τοπικά τα προβλήματα» εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τέλος ο Υφυπουγός έκανε ειδική αναφορά στην ενοποίηση των ψηφιακών συστημάτων των νοσοκομείων. «Το διοικητικό προσωπικό αναλώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην άντληση της πληροφορίας, στην επεξεργασία και στην επιστροφή της πληροφορίας» ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους , «αυτό είναι κάτι που θα το λύσει η ενοποίηση των ψηφιακών συστημάτων των νοσοκομείων, έτσι ώστε να δίνεται η πληροφορία σε αυτόν που θα πρέπει να δράσει και να μην σημειώνονται αργοπορίες στην επεξεργασία αυτών των στοιχείων» κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως: Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός έως το 2027

ΥπΑΑΤ: Προληπτικοί έλεγχοι για γρίπη πουλερικών - Πώς προχωρά η ευλογιά των προβάτων

Κεφαλογιάννη: Στοχεύουμε στην ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider