Χρηματιστήριο: Οι τροπολογίες έδωσαν στηρίξεις στις τραπεζικές μετοχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Οι τροπολογίες έδωσαν στηρίξεις στις τραπεζικές μετοχές
Η συνεδρίαση της Τετάρτης χαρακτηρίστηκε από τις επιλεκτικές τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές και από τον μικρό συναλλακτικό τζίρο.

Με μικρά κέρδη έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από τις επιλεκτικές τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές και από τον μικρό συναλλακτικό τζίρο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και σε τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και η οποία προβλέπει πως τα πιστωτικά υπόλοιπα που προέκυψαν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικών ετών 2009, 2011, 2012 και 2013 των πιστωτικών ιδρυμάτων, κατά το μέρος που οφείλονται σε φόρο που παρακρατήθηκε δεν επιστρέφονται κατά τη χρήση που προέκυψαν αλλά μπορούν να συμψηφιστούν, όταν προκύψει φόρος εισοδήματος και κατά το μέρος που ο φόρος επαρκεί για το σκοπό του συμψηφισμού αυτού και μέχρι ολοσχερούς συμψηφισμού τους.

Οι δύο ευνοϊκές τροπολογίες στήριξαν το επενδυτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές. Η Eurobank έκλεισε στα 0,6790 ευρώ με άνοδο 3,35%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,2120 ευρώ με άνοδο 1,34%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,546 ευρώ με άνοδο 0,45%.Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,22 ευρώ με άνοδο 0,41%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 713,73 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 43,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 23,1 εκατ. τεμάχια. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 34 σημείωσαν κέρδη, 30 πτώση και 29 ήταν αμετάβλητες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές στέκονται στη δυσκολία που αντιμετωπίζει το Χρηματιστήριο στο να προσεγγίσει τα επίπεδα των 745 μονάδων, από τα οποία διέρχονται κρίσιμες ανοδικές στηρίξεις. Κατά τους ίδιους θα απαιτηθούν θετικά νέα και αυξημένοι τζίροι, ώστε να υπάρξει μια πειστική ανοδική αντίδραση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider