Bloomberg: Τα funds ψάχνουν περισσότερες ελληνικές μετοχές να αγοράσουν… και δεν βρίσκουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Τα funds ψάχνουν περισσότερες ελληνικές μετοχές να αγοράσουν… και δεν βρίσκουν
«Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες μετοχές για να αγοράσουμε στην Ελλάδα», δηλώνει ο ιδρυτής του Amber Capital, που αποφεύγει τις τραπεζικές μετοχές, αλλά ποντάρει σε μια ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Υπάρχει ένα hedge fund, το οποίο είναι τόσο αισιόδοξο για την Ελλάδα και τα ελληνικά assets, που εύχεται να είχε στη διάθεσή του περισσότερες ελληνικές μετοχές να αγοράσει!

Ο λόγος για το Amber Capital. «Είμαι υπεραισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Joseph Oughourlian, ιδρυτής του fund. To Amber Capital ιδρύθηκε το 2005, ενώ πλέον τα υπό διαχείριση assets του υπολογίζονται σε 1,8 δισ. δολάρια. «Η Ελλάδα έχει όλους τους καταλύτες (που χρειάζεται για να πάει καλά) συγκριτικά με άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη, που δεν τα έχουν. Ο λαϊκισμός υποχωρεί στην Ελλάδα, η οικονομία της βρίσκεται σε πολύ σταθερό βηματισμό, ενώ πολύ ισχυρά είναι και τα θεμελιώδη», σχολιάζει ο ίδιος.

Ο ιδρυτής του Amber Capital συγκαταλέγεται στους αισιόδοξους επενδυτές που πιστεύουν πως η Ελλάδα, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης χρέους, βρίσκεται τώρα στο δρόμο μιας ισχυρής ανάκαμψης, μετά από χρόνια ύφεσης, λιτότητας και αδιεξόδων.

Το ελληνικό χρηματιστήριο μετρά ήδη κέρδη 16% από τις αρχές του 2019, καταγράφοντας την καλύτερη εκκίνηση σε διάστημα 20 ετών.

«Πέρυσι, η ελληνική οικονομία κατέγραψε τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2017, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι προσδοκίες πως το πιο φιλικό στις επενδύσεις κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να πάρει την εξουσία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και τον Μάιο», γράφει το Bloomberg.

Για τον ιδρυτή του fund, το πρόβλημα είναι ότι, καθώς αποφεύγει να επενδύσει στις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για να επενδύσει στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει ήδη αγοράσει μετοχές του ΟΤΕ, του Ελλάκτωρα και της ΕΧΑΕ.

Το Amber Capital δεν είναι όμως το μόνο fund που προτιμά την Ελλάδα και τα ελληνικά assets. Ήταν 28 Φεβρουαρίου όταν το Marathon Asset Management δήλωνε ότι η Ελλάδα «παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες, ακόμη κι αν η οικονομική της ανάκαμψη θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από ότι αρχικά αναμενόταν».

«Ωστόσο, ο δρόμος της Ελλάδας δεν είναι στρωμένος μόνο με ροδοπέταλα. Η κυβέρνηση έχει μείνει πίσω σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, ενισχύοντας τις ανησυχίες των επενδυτών. Πρόσφατα άλλωστε το ΔΝΤ προειδοποίησε πως οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέο γύρο ανακεφαλαιοποίησης», γράφει το Bloomberg.

Να σημειωθεί εδώ ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει μετρήσει απώλειες 57% τα τελευταία 10 χρόνια, έναντι κερδών 112% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider