Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητική συνεδρίαση χαμηλής μεταβλητότητας, με το βλέμμα στη Βουλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητική συνεδρίαση χαμηλής μεταβλητότητας, με το βλέμμα στη Βουλή
Για μια ακόμη συνεδρίαση το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν υποτονικό και οι επενδυτές προχώρησαν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις και ρευστοποιήσεις.

Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε την Πέμπτη ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για μια ακόμη συνεδρίαση το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν υποτονικό και οι επενδυτές προχώρησαν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις και ρευστοποιήσεις. Το Χρηματιστήριο έδειξε αδυναμία να κρατηθεί πάνω από τις 715 μονάδες, με τον μικρό συναλλακτικό τζίρο να μην δίνει σαφή εικόνα για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Η προσοχή ήταν στραμμένη στη Βουλή και στη διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ωστόσο οι τράπεζες δεν μπόρεσαν να διατηρηθούν σε θετικό πρόσημο.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 713,66 μονάδες σημειώνοντας ισχνή πτώση 0,01%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 46,74 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 32 σημείωσαν κέρδη, 38 πτώση και 41 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η Eurobank έκλεισε στα 0,6885 ευρώ με άνοδο 1,40%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,5050 ευρώ με απώλειες 2,65%.Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,2010 ευρώ με απώλειες 0,91%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,22 ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως εάν το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν ξεπεράσει σύντομα τα τρέχοντα επίπεδα, τότε θα βρεθεί ξανά στο εύρος διακύμανσης των 660- 690 μονάδων. Αντιθέτως εάν ξεπεράσει τις 745 μονάδες τότε θα έχει πιθανότητες να δοκιμάσει σύντομα τη τεχνική στήριξη των 800 μονάδων.

Πρέπει να σημειωθεί πως στην αγορά ομολόγων καταγράφεται μικρότερη μεταβλητότητα σε σχέση με την μετοχική αγορά. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έκλεισε σήμερα στο 3,77% και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου στο 2,63%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider