Χρηματιστήριο: Εν αναμονή του window dressing

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Εν αναμονή του window dressing
Ειδικών χαρακτηριστικών η συνεδρίαση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αναμένεται window dressing για τη βελτίωση των αποτιμήσεων λόγω λήξης του μήνα.

Με οριακά θετικό πρόσημο άνοιξε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται ειδικών χαρακτηριστικών, καθώς αναμένεται να υπάρξει window dressing για τη βελτίωση των αποτιμήσεων λόγω λήξης του μήνα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 714,21 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,08%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,57 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 19 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Η ψήφιση της τροπολογίας για το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας πιθανότατα θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 970 εκατ. ευρώ στο προσεχές Eurogroup, κάτι που τροφοδοτεί την αγορά.

Παράλληλα, μεικτά σήματα έστειλαν τα χθεσινά οικονομικά αποτελέσματα των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας, καθώς έδειξαν πως η κεφαλαιακή βάση των τραπεζών είναι ισχνή.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+1,52%), της Πειραιώς (+1,50%), της Lamda Development (+1,11%) και της Εθνικής (+0,93%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,10%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Κανάκης +10,10% και Περσεύς +7,69%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Παϊρης -8,76% και Νηρεύς -2,11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider