Κάτω από τις 860 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τις 860 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών
Κόντρα στο πτωτικό κλίμα κινείται η μετοχή της ΔΕΗ.

Ισχυροποιούνται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την εγχώρια αγορά να υποχωρεί κάτω από επίπεδα των 860 μονάδων, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ακόμη αποτιμώνται τα απόνερα από το μεγάλο κανόνι της Thomas Cook.

Κόντρα στο πτωτικό κλίμα κινείται η μετοχή της ΔΕΗ, που ενισχύεται 3%, μετά την έκθεση του ορκωτού λογιστή για την επιχείρηση, σύμφωνα με την οποία δεν εκφράζονται πλέον αμφιβολίες σχετικά με την δυνατότητα της επιχείρησης να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά πριν τις 13:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 858,30 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,15%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,65 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,93%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,62%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+3,09%) και της Σαράντης(+0,37%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-2,37%), της Alpha Bank(-1,59%) και της Εθνικής(-1,54%),

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας(+0,76%) και των Πρώτων Υλών (+0,61%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,62%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,78%).

Ανοδικά κινούνται 15 μετοχές, 34 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΔΕΗ (+3,09%) και Τζιρακιάν+2,92%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: J&P Άβαξ (-3,97%) και Q&R-3,13%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider