Χρηματιστήριο: «Δοκιμάζονται» οι 900 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Δοκιμάζονται» οι 900 μονάδες
Προς τα επίπεδα των 900 μονάδων επιστρέφει η εγχώρια αγορά. Το Χρηματιστήριο ακολουθεί το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού. 

Με το «αριστερό» μπήκε στη νέα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να δέχεται πιέσεις και να «επιστρέφει» κοντά στα επίπεδα των 900 μονάδων.

Το Χρηματιστήριο ακολουθεί το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τις 12:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 903,07 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,85%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,89 εκατ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό -1,16 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραμένει αμετάβλητος έναντι του κλεισίματος της Παρασκευής.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo κατά 0,70%. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση, από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, καταγράφουν οι μετοχές της ΕΤΕ κατά -3,06%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των κατασκευών με κέρδη 0,05% ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των τραπεζών με -3,64% και της ακίνητης περιουσίας με -1,2%

Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, πτωτικά 21 και 13 παραμένουν σταθερές, εκ των 60 που έχουν κινηθεί έως αυτήν την ώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider