Πετρέλαιο: Η αγορά προσπαθεί να περιορίσει τα «συμπτώματα» του κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η αγορά προσπαθεί να περιορίσει τα «συμπτώματα» του κοροναϊού
Η Σαουδική Αραβία πιέζει για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου.

Προσπάθειες προκειμένου να περιορίσει τα «συμπτώματα» του κοροναϊού στην αγορά περελαίου καταβάλει ο ΟΠΕΚ.

Η Σαουδική Αραβία πιέζει για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, κάτι που αναμένεται να διαφανεί και στην επόμενη συνάντηση των μελών του καρτέλ την ερχόμενη εβδομάδα.

Το βασίλειο ζητά από τους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να υπογράψουν μια συλλογική συμφωνία για περαιτέρω περικοπές της τάξεως του 1 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Η νέα στρατηγική

Η νέα στρατηγική η οποία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του γενικού γραμματέα του OΠΕΚ, Mohammad Barkindo, στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες, έχει σχεδιαστεί για να αποδείξει ότι οι παραγωγοί πετρελαίου είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην απότομη μείωση της ζήτησης που δημιουργείται από μια επιδημία η οποία έχει παραλύσει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση, η Σαουδική Αραβία θα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της νέας περικοπής ενώ το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία θα «αναλάβουν» τα υπόλοιπα. Ωστόσο, η συμφωνία δεν έχει ακόμη «κλειδώσει» και η Μόσχα εξακολουθεί να διστάζει να συμμετάσχει σε μια ουσιαστική περικοπή όταν δεν είναι ακόμη γνωστή η πλήρης έκταση των επιπτώσεων από την επιδημία.

Οι έμποροι πετρελαίου φοβούνται ότι η ζήτηση για καύσιμα θα περιοριστεί σοβαρά εάν οι δυτικές κυβερνήσεις αποφασίσουν να επιβάλουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στις πόλεις που έχουν πληγεί από τον ιό.

Ο ΟΠΕΚ, ο οποίος συνεργάζεται με τη Ρωσία από το 2016, αγωνίζεται να ανταποκριθεί στην ξαφνική κατάρρευση της ζήτησης πετρελαίου. Οι τιμές διαπραγματεύονταν στα 70 δολάρια το βαρέλι μόλις από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider