Πετρέλαιο: Πτώση στις τιμές αλλά ανάκαμψη στη ζήτηση από Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πτώση στις τιμές αλλά ανάκαμψη στη ζήτηση από Κίνα
Την Τρίτη το μεσημέρι το αργό καταγράφει πτώση κατά 2,72% στα 21,80 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,58% στα 31,24 δολάρια. 

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Τρίτη παρά τις προβλέψεις για σημαντική μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και την απόφαση του ΟΠΕΚ + για περικοπές 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η συνολική μείωση της παραγωγής παγκοσμίως (συμπεριλαμβανομένων και των εθελοντικών μειώσεων από κράτη εκτός του καρτέλ) υπολογίζεται σε περίπου 19,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Ωστόσο, στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας και διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν ότι ανεξάρτητα από τους αριθμούς, η μείωση δεν θα αρκεί για να αντισταθμιστεί η συρρίκνωση περίπου του 1/3 της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου λόγω της πανδημίας.

Βρισκόμαστε τώρα στο σημείο όπου η πτώση της ζήτησης ξεπερνά κατά πολύ εκείνο που θα μπορούσε να επιτύχει μια συντονισμένη περικοπή, δήλωσε ο Greg Priddy, διευθυντής στο Stratfor στο Χιούστον.

Από την άλλη, θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η αγορά από την Κίνα όπου ήδη η επιδημία δείχνει να βρίσκεται υπό έλεγχο και η ζήτηση πετρελαίου καταγράφει σημάδια ανάκαμψης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 12% τον Μάρτιο από ένα χρόνο νωρίτερα.

Την Τρίτη το μεσημέρι (12.10 ώρα Ελλάδος) το αργό καταγράφει πτώση κατά 2,72% στα 21,80 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,58% στα 31,24 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider