Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 18 ετών η τιμή - Κατακόρυφη η πτώση της ζήτησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 18 ετών η τιμή - Κατακόρυφη η πτώση της ζήτησης
Την Τετάρτη το μεσημέρι (15.53 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 19,78 δολάρια και το μπρεντ στα 28,51 δολάρια.

Συνεχίζουν την πτωτική πορεία οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς η αγορά φοβάται ότι τα σχέδια για τις μεγαλύτερες περικοπές παραγωγής που έχουν καταγραφεί στην ιστορία θα αποτύχουν να αντισταθμίσουν την πτώση της ζήτησης, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί τα τελευταία 25 χρόνια.

Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα 18 ετών στα 19,20 δολάρια το βαρέλι το πρωί της Τετάρτης ενώ η τιμή για το Brent μειώθηκε κατά 5% στα 28 δολάρια το βαρέλι εν μέσω ζοφερών προβλέψεων για τη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

IEA: Η πτώση στην αγορά πετρελαίου είναι πολύ μεγάλη για να αντισταθμιστεί με μειώσεις στην παραγωγή

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προέβλεψε σήμερα βουτιά κατά 29 εκατ. βαρέλια την ημέρα στη ζήτηση πετρελαίου τον Απρίλιο, σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν εδώ και 25 χρόνια, και προειδοποίησε ότι καμία μείωση της παραγωγής δεν μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως την πτώση που αντιμετωπίζει στο άμεσο μέλλον η αγορά.

O IEA προέβλεψε μείωση κατά 9,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα στη ζήτηση για το 2020 παρά το «καλό ξεκίνημα», όπως το χαρακτήρισε, από τους παραγωγούς σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας για μείωση ρεκόρ της παραγωγής ως απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού.

«Δεν υπάρχει εφικτή συμφωνία που θα μπορούσε να μειώσει αρκετά την παραγωγή ώστε να αντισταθμίσει τέτοιες βραχυπρόθεσμες απώλειες στη ζήτηση. Ωστόσο, τα επιτεύγματα της περασμένης εβδομάδας είναι ένα καλό ξεκίνημα», ανέφερε ο οργανισμός στη μηνιαία του έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider