Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά τις προβλέψεις για χαμηλές τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά τις προβλέψεις για χαμηλές τιμές
Οι διεθνείς αναλυτές αναμένουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλές.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στον απόηχο της δήλωσης του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Abdulaziz bin Salman στους Financial Times όπου ανέφερε ότι οι παγκόσμιες περικοπές παραγωγής πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

«Εάν οι τιμές παραμείνουν στα όρια των 35 - 40 δολαρίων το βαρέλι. . . δεν θα εκπλαγώ αν οι φυσικές μειώσεις είναι ακόμη πιο μεγάλες μέσα στους επόμενους μήνες », δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Δεν αναμένεται σημαντική άνοδος πριν από το τέλος του έτους

Οι διεθνείς αναλυτές αναμένουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλές: οι έμποροι πετρελαίου δεν αντέδρασαν με πολύ ενθουσιασμό στην είδηση ότι ο ΟΠΕΚ + θα μειώσει την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ούτε ενθαρρύνουν την απόφαση των παραγωγών της G20 να συνεισφέρουν στη μείωση της παραγωγής. Στην πραγματικότητα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom είπε ότι οι τιμές θα μπορούσαν να αυξηθούν στα 40-45 δολάρια μόνο σε περίπτωση όπου θα επιβεβαιωνόταν το πιο αισιόδοξο σενάριο. Και μάλιστα αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί πριν από το έλος του έτους.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι (15.14 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 20,03 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,81% και το μπρεντ στα 28,74 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,79%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider