Eurobank Equities: Αντοχές από το Πλαίσιο - «Βλέπει» στα 4 ευρώ την μετοχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Αντοχές από το Πλαίσιο - «Βλέπει» στα 4 ευρώ την μετοχή
Ισχυρή η θέση του Πλαίσιο. Που θα φτάσει η μετοχή με βάση το βασικό σενάριο της χρηματιστηριακής.

Με discount 20% σε σύγκριση με τον ιστορικό της μέσο όρο διαπραγματεύεται η μετοχή της Πλαίσιο, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή της Eurobank σε έκθεση με τίτλο «Built to last»

H Eurobank Equities τονίζει πως η αξία των επενδύσεων της εταιρείας με βάση τις μελλοντικές ταμειακές ροές (DCF) αγγίζει τα 88 εκατ. ευρώ στο βασικό σενάριο κάτι που μεταφράζεται σε 4 ευρώ ανά μετοχή από τα 3,20 ευρώ που ήταν η μετοχή της εταιρείας στο χθεσινό κλείσιμο της Τρίτης.

Ο δείκτης EV/EBITDA θα φτάσει τις 7,3χ φορές το 2020 ενώ θα μειωθεί περαιτέρω στις 6x φορές το 2021. Ο δείκτης ROE σύμφωνα με την χρηματιστηριακή θα φτάσει το 2,1% και 3,6% αντίστοιχα για το 2020 και το 2021.

Το Πλαίσιο όπως σημειώνει η Eurobank Equities βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να εκμεταλλευτεί προηγούμενες επενδύσεις. Από το 2015, η κερδοφορία έχει επανέλθει, ενώ η εταιρεία επανεξέτασε το μείγμα προϊόντων, ξεκινώντας παράλληλα πολλές επενδύσεις με στόχο την ενίσχυση των διαδικτυακών δυνατοτήτων και τη βελτίωση της εμπειρίας στο κατάστημα.

Παρόλο που η δυναμική στα κέρδη θα παραμείνει συγκρατημένη για το 2020 μετά τον κορονοϊό, δεν εντοπίζει η χρηματιστηριακή πολλούς κινδύνους περαιτέρω πτώσης, αναμένοντας ομαλοποίηση το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider