«Μικρό καλάθι» για τις ευρωπαϊκές αγορές κρατά η BofA

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μικρό καλάθι» για τις ευρωπαϊκές αγορές κρατά η BofA

«Ουδέτερη» σύσταση για τις ευρωπαϊκές αγορές θέτει η Bank of America, δεδομένου ότι τα θετικά νέα, όπως αναφέρει, έχουν ενσωματωθεί στις τιμές των μετοχών.

Όπως σημειώνει η BofA, έπειτα από ένα ράλι της τάξεως του 16% που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές από τα τέλη Οκτωβρίου, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 στις 397 μονάδες προεξοφλεί τον δείκτη PMI στις 54 μονάδες, υποδηλώνοντας έτσι πως έχει αρχίσει να «περνά» στις αγορές η προοπτική μιας ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης το επόμενο έτος.

Με βάση τη βασική μακροοικονομική παραδοχή της αμερικανικής τράπεζας, ο Stoxx 600 δεν θα «καταφέρει» να καταγράψει μια περαιτέρω ανοδική κίνηση έως το τέλος του α' τριμήνου του νέου έτους, κάτι που μπορεί να ανατραπεί στη συνέχεια, καταγράφοντας άνοδο 10% μέχρι τα τέλη του β' τριμήνου.

Η «ουδετερότητα» της Bank of America έρχεται ως απόρροια της αναμενόμενης έλευσης του νέου δημοσιονομικού πακέτου στις ΗΠΑ, που αντισταθμίζεται εν μέρει από την εκ νέου αυστηροποίηση των ευρωπαϊκών περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Για το λόγο αυτό διατηρεί σύσταση marketweight στις κυκλικές μετοχές έναντι των αμυντικών, προτιμώντας μια τοποθέτηση μέσω overweight θέσεων για την οικονομική ανάκαμψη, στους κλάδους αξίας που μόλις πρόσφατα ξεκίνησαν το ράλι, όπως είναι οι τράπεζες, η ενέργεια, ο ασφαλιστικός κλάδος και οι αεροπορικές εταιρείες.

Για τις τράπεζες η BofA θέτει σημαντικά περιθώρια ανόδου μέχρι 30%, για τον κλάδο της ενέργειας και τον ασφαλιστικό κλάδο 11% και 10% αντίστοιχα, ενώ σημαντική ανάκαμψη αναμένει για τις αεροπορικές εταιρείες σε ποσοστό που αγγίζει το 32%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider