Οι ανησυχίες για τον ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας πιέζουν το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ανησυχίες για τον ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας πιέζουν το πετρέλαιο
Tο αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 64,68 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,09% και το μπρεντ στα 68,16 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,05%.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καθώς τα αυξανόμενα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και οι φόβοι για επιβράδυνση στην ανάκαμψη της ζήτησης προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία σκοπεύουν να αναστείλουν τη χρήση των εμβολίων της AstraZeneca PLC μετά από αναφορές πιθανών σοβαρών παρενεργειών, αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι αυτές συνδέονται με το εμβόλιο.

Αυτές οι κινήσεις εντείνουν τις ανησυχίες σχετικά με το ρυθμό εμβολιασμού ο οποίος μπορεί να συντελέσει στην καθυστέρηση οποιασδήποτε οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αποθέματα αυξάνονται επίσης λόγω του «μεγάλου παγώματος» στις εργασίες διύλισης τον περασμένο μήνα. «Οι τιμές πιέζονται από τις προσδοκίες ότι η χειμερινή καταιγίδα του Τέξας τον περασμένο μήνα θα μπορούσε να εντείνει τη συσσώρευση αποθεμάτων αργού», δήλωσε ο Avtar Sandu, ανώτερος διευθυντής εμπορευμάτων της Phillip Futures στη Σιγκαπούρη.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου θα αναφέρει την Τρίτη στοιχεία για τα επίπεδα των αποθεμάτων ενώ θα ακολουθήσουν και τα επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Ενέργειας την Τετάρτη. Ως προς αυτά, οι αναλυτές αναμένουν κέρδη για μια ακόμη εβδομάδα.

Την Τρίτη το πρωί (11:37 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 64,68 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,09% και το μπρεντ στα 68,16 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,05%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider