Όριαν Εξπρές: Το τρένο «θρύλος» και η ιστορία του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όριαν Εξπρές: Το τρένο «θρύλος» και η ιστορία του
Tο 1876, ιδρύει την Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL), με τρένα που φημίζονται για τον διάκοσμο, τις ανέσεις και την πολυτέλεια που προσφέρουν στις διαδρομές τους στην Ευρώπη.

Το 1867, ο νεαρός μηχανικός Georges Nagelmackers, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Αμερική για να ξεπεράσει έναν έρωτα χωρίς ανταπόδοση. Εκεί το ενδιαφέρον του κεντρίζουν οι πρώτες ανέσεις, που αρχίζουν να εμφανίζονται στις σιδηροδρομικές διαδρομές. Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, θέτει ως στόχο να δημιουργήσει πολυτελείς αμαξοστοιχίες, που θα οδηγούν τους ταξιδιώτες στις πύλες της Ανατολής.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά, το 1876, ιδρύει την Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL), με τρένα που φημίζονται για τον διάκοσμο, τις ανέσεις και την πολυτέλεια που προσφέρουν στις διαδρομές τους στην Ευρώπη. Η πραγματική «επανάσταση» στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις έρχεται το 1883.

Στις 4 Οκτωβρίου, σαν σήμερα, το Όριαν Έξπρες, όπως το ονομάζει ο Τύπος της εποχής (Orient = Ανατολή), ξεκινά για την παρθενική του διαδρομή από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας συνολικά 40 επιβάτες σε ένα ταξίδι λίγων ημερών, που ουσιαστικά ανατρέπει τις μέχρι στιγμής αντιλήψεις για τις μετακινήσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία του θρυλικού Orient Express στο jenny.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν στηρίζει επισήμως την Κάμαλα Χάρις

Λίβανος-ΟΗΕ: Τα περισσότερα από τα καταφύγια για τους εκτοπισμένους είναι γεμάτα

Βρετανία: Εναρξη νέας έρευνας για το ναυάγιο του σούπερ γιοτ Bayesian

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider