Νευρικότητα στην Wall Street, πριν από τις αποφάσεις της Fed για το tapering

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στην Wall Street, πριν από τις αποφάσεις της Fed για το tapering
Μικρές απώλειες για τον αμερικανικό χρηματιστήριο στο μέσο της εβδομάδας, με την προσοχή στις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: 17:00

Με οριακές κινήσεις κινούνται για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, παίρνοντας «πάτημα» κερδών από την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ και -κυρίως- εν αναμονή των αποφάσεων και των ανακοινώσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Οι επενδυτές αναμένουν πως η Fed θα ανακοινώσει την έναρξη μείωσης (tapering) του προγράμματος αγοράς ομολόγων που «τρέχει» από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού κατά 120 δισ. δολάρια ανά μήνα. Η προσοχή στρέφεται στο εάν ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου το βράδυ θα κάνει αναφορά για τις προθέσεις της Fed στο «μέτωπο» των επιτοκίων και στις προβλέψεις της τράπεζας για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Εξάλλου, οι επενδυτές αποτιμούν και τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στη χώρα κατά τον Οκτώβριο, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,18% ή 61,14 μονάδες στις 35.989 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,10% ή 5,35 μονάδες στις 4.625 μονάδες.

Ο Nasdaq γράφει απώλειες 0,11% ή 17,2 μονάδες στις 15.630.

Μάκρο

Ο PMI μεταποίησης στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο ανήλθε στις 58,7 μονάδες έναντι 58,2 μονάδων στην αρχική μέτρηση της Markit, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 58,2 μονάδες.

Οι αμερικανικές εταιρείες πρόσθεσαν 571.000 θέσεις εργασίας για τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας την εκτίμηση του Dow Jones για 395.000 και λίγο πριν από τις προς τα κάτω αναθεωρημένες 523.000 τον Σεπτέμβριο. Ήταν ο καλύτερος μήνας για την αγορά εργασίας από τον Ιούνιο.

Η κατηγορία αναψυχής και φιλοξενίας, μια κατηγορία που περιλαμβάνει μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες συναφείς υπηρεσίες, σημείωσε άνοδο 185.000 θέσεων για έναν τομέα που παρέμενε πολύ κάτω από το προπανδημικά επίπεδα απασχόλησης. Ο κλάδος θεωρείται ως δείκτης για μια οικονομική ανάκαμψη που σταμάτησε το καλοκαίρι λόγω έξαρσης της μετάλλαξης δέλτα και των εμποδίων στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% για τον Σεπτέμβριο έναντι αύξησης 1,2% τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hertz: Ανακοινώνει την προσφορά 37,1 εκατομμύρια μετοχών από μετόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider