Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές στον απόηχο της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές στον απόηχο της ΕΚΤ
Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται την Δευτέρα στους κυριότερους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Τελευταία ενημέρωση 14.02

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται την Δευτέρα στους κυριότερους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τόσο την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την τελευταία συνεδρίαση της, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν και οι επιδόσεις των εισηγμένων κατά το τελευταίο τρίμηνο του του 2021.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει απώλειες 0,03% και βρίσκεται στα επίπεδα των 462,03 μονάδων, με τον κλάδο των πρώτων υλών να ενισχύεται κατά 1,1%, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας υποχωρεί κατά 1,3%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX βρίσκεται στις 15.114 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,1%, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στις 6.948 μονάδες.

Μικρά κέρδη 0,29% και για τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 που διαμορφώνεται στις 7.537 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 1,34% στις 26.248 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 βρίσκεται στις 8.534 μονάδες με απώλειες 0,64%.

Εταιρικά νέα

Αγωγή σε βάρος της Google κατέθεσε την Δευτέρα σε δικαστήριο της Στοκχόλμης η εταιρεία σύγκρισης τιμών PriceRunner, με την σουηδική εταιρεία να ζητά από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2,1 δισ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η PriceRunner ανέφερε πως προχώρησε στην κατάθεση αγωγής εναντίον της θυγατρικής της Alphabet για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, καθώς εκτιμά πως η Google χειραγώγησε επανειλημμένα τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος των δικών της υπηρεσιών σύγκρισης τιμών.

Την ίδια στιγμή, αύξηση κατά 5% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκίνητων με τα σήματα της Peugeot. Η γαλλική μάρκα που ανήκει στον Όμιλο Stellantis, ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της κινήθηκαν ανοδικά το 2021 σε σχέση με το 2020.

Σε 37 χώρες οι πωλήσεις ξεπεράσαν το ρεκόρ των πωλήσεων που είχαν σημειωθεί από το 2015. Το Peugeot 208 κατέλαβε την πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη. Το Peugeot 2008 κατέκτησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις της κατηγορίας B-SUV στην Ευρώπη.

Aσία

Μικτά πρόσημα καταγράφηκαν στις συνεδριάσεις της Δευτέρας στις ασιατικές αγορές, με τους δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας να κάνουν δυναμικό comeback μετά την αργία της Παρασκευής εξαιτίας της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης Shanghai ενισχύθηκε κατά 2,03% και διαμορφώθηκε στις 3.429 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shenzhen κατέγραψε κέρδη 0,96% και έκλεισε στις 13.456 μονάδες.

Στο Τόκυο, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε στις 27.248 μονάδες με απώλειες 0,7%, ενώ στην Νότια Κορέα ο δείκτης KOSPI έκλεισε στις 2.745 μονάδες, με πτώση 0,19%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμετάβλητη η πολιτική της ΕΚΤ σε επιτόκια και PEPP - Επιβεβαίωση «ευελιξίας» προς την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider