Πτώση σχεδόν 4% για τις τιμές του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση σχεδόν 4% για τις τιμές του πετρελαίου
Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαρτίου, υποχώρησαν 3,6% ή 3,39 δολάρια στα 92.07 δολάρια ανά βαρέλι.

Απότομη πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου για την Τρίτη, μετά από το ρεκόρ σχεδόν 7,5 ετών που κατέγραψαν την πρώτη μέρα της εβδομάδας και στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από την ένταση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Οι αναφορές της Μόσχας περί αποχώρησης ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία και τα σημάδια αποκλιμάκωσης του σκηνικού πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη πίεσαν σημαντικά τον «μαύρο χρυσό».

Ο Ντέιβιντ Μπάχσεν, επικεφαλής του The Bahnsen Group, ανέφερε στο MarketWatch ότι «εκτιμούμε πως οι τιμές του πετρελαίου είναι κατά 10 έως 20 δολάρια υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε να είναι λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Με τις τιμές στα επίπεδα των 90 δολαρίων ανά βαρέλι, η ζήτηση μπορεί να αρχίσει να υποχωρεί» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, οι υπουργοί Ενέργειας της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι τιμές να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια εάν συνεχιστεί η κρίση στην Ουκρανία και δεν διαφοροποιηθεί ο εφοδιασμός ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαρτίου, υποχώρησαν 3,6% ή 3,39 δολάρια στα 92.07 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Απριλίου, πέφτουν 3,52% ή 3,41 δολάρια στα 93.06 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρή πτώση για το πετρέλαιο εν αναμονή των γεωπολιτικών εξελίξεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider