Μικρή πτώση για το πετρέλαιο εν αναμονή των γεωπολιτικών εξελίξεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή πτώση για το πετρέλαιο εν αναμονή των γεωπολιτικών εξελίξεων
Στα 94 δολάρια διαπραγματεύεται το Brent το μεσημέρι της Τρίτης.

Το πετρέλαιο σημειώνει πτώση από το υψηλό επτά ετών σε περίπου 94 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, ύστερα από τις πληροφορίες ότι ορισμένα στρατεύματα στις στρατιωτικές περιοχές της Ρωσίας δίπλα στην Ουκρανία επιστρέφουν σε βάσεις τους, μια κίνηση που θα μπορούσε να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

Την Τρίτη το μεσημέρι (12.00 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 92,81 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 2,78% και το Brent στα 94,08 δολάρια καταγράφοντας πτώση 2,49% ενώ οι προβλέψεις εξακολουθούν να τοποθετούν τις τιμές στα 100 δολάρια στο άμεσο μέλλον.

Την Δευτέρα, οι υπουργοί Ενέργειας της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι τιμές να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια εάν συνεχιστεί η κρίση στην Ουκρανία και δεν διαφοροποιηθεί ο εφοδιασμός ενέργειας.

Τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη του ΟΠΕΚ επίσης αποδίδουν τις υψηλές τιμές στην ουκρανική κρίση.«Με ξέρετε, δεν πρόκειται να απαντήσω στην ερώτηση», είπε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ Σουχάιλ αλ-Μαζρουέι μιλώντας στο CNBC όταν ρωτήθηκε εάν οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι. «Νομίζω ότι η γεωπολιτική ένταση αυτό είναι που οδηγεί πρωτίστως τις τιμές. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις όταν εμπλέκεται η γεωπολιτική», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Όταν ρωτήθηκε εάν ο ΟΠΕΚ+ είχε σχέδιο σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, απάντησε: «Αυτό που ακούμε είναι ότι δεν υπάρχει πρόθεση εισβολής και αυτό, νομίζω, είναι παρήγορο», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ μετέφεραν προσωρινά μέρος του προσωπικού τους εκτός της Ουκρανίας

Αισιοδοξία και θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ρωσία: Οι πιθανές «τρίπλες» για να εισβάλει στην Ουκρανία αποφεύγοντας τις σοβαρές κυρώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider