Ισχυρή αντίδραση των αγοραστών στο Χρηματιστήριο - «Άλμα» στις 930 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή αντίδραση των αγοραστών στο Χρηματιστήριο - «Άλμα» στις 930 μονάδες
Μέρος των ισχυρών χθεσινών απωλειών καλύπτει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση 15:57

Το μεγαλύτερο μέρος των ισχυρών χθεσινών απωλειών καλύπτει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, εξαιτίας επενδυτών που είχαν μείνει εκτός αγοράς ρευστοποίησαν χθες άμεσα και αναζητούσαν σημεία επανεισόδου για τοποθετήσεις σε τίτλους όπως οι τράπεζες.

Οι αγορές μετοχών αντιδρούν καθώς εκτιμούν πως δε θα υπάρξει περαιτέρω επιθετική κλιμάκωση στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να ελέγχει πλήρως όπως φαίνεται την κατάσταση και να μπαίνουν όροι παράδοσης της χώρας. Την ίδια στιγμή αν και παραμένει χαμηλή η ορατότητα με τη μεταβλητότητα να είναι ιδιαίτερα υψηλή, δε διαφαίνεται μια κίνηση του Πούτιν να κλείσει την τροφοδοσία εμπορευμάτων και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Παράλληλα, το Χρηματιστήριο καταγράφει σημαντική άνοδο με φόντο και τα θετικά futures της Wall Street.

Στο ΧΑ υπεραπόδοση καταγράφουν οι τράπεζες έχοντας δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα στη χθεσινή συνεδρίαση με τη Eurobank να κινείται στο +6,08% και τα 1,0782ευρώ, τη Πειραιώς στο +6,17% και τα 1,497 ευρώ, την Alpha στο 4,40% και τα 1,305 ευρώ και την ΕΤΕ στο +6,76% και τα 3,63 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 4,68% στις 929,86 μονάδες, με τον FTSE 25 στο 4,45% και τις 2.261,34 μονάδες και τον τραπεζικό στο 5,25% και τις 693,79 μονάδες. Ο τζίρος στα 96,4 εκατ. ευρώ με 116 μετοχές να κινούνται με θετικό πρόσημο και τρεις μόλις με αρνητικό, κατάσταση ακριβώς αντίθετη με χθες.

Σημεία εισόδου υπήρξαν και στους τίτλους της Viohalco (+7,02%) της ElvalHalcor (+5,66%) των δύο διυλιστηρίων (ΕΛΠΕ +7,08% και ΜΟΗ +5,61%) και στην Aegean που ανακάμπτει κατά 7,21%, να ετοιμάζεται εκ νέου να διασπάσει τα 6 ευρώ.

Από την άλλη, στην Coca Cola υπάρχει μια προσπάθεια επαναφοράς με κέρδη 4,83% αλλά όχι στο να αλλάξει ευρύτερα την εικόνα της μετοχής που έχει καταγράψει απώλειες 12,24% σε εβδομαδιαία βάση.

Ανάκαμψη επίσης για τη Mytilineos στο 5,17%, τον ΟΠΑΠ στο 4,62%, τη ΔΕΗ στο 4,97% και τη Lamda στο 6,64%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάκαμψη που καταγράφεται σήμερα κρύβει αρκετά ερωτηματικά καθώς το γεωπολιτικό σκηνικό είναι ιδιαίτερα εύθραυστο ενώ και οι fast money investors πιθανώς θα προχωρήσουν σε profit taking κάτι που μένει να φανεί το κατά πόσο θα καλυφθεί η προσφορά που θα βγει.

Παράλληλα, στο γεωπολιτικό συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, καθώς διαδοχικά πλήγματα από πυροβολικό στοχοθετούν την ουκρανική πρωτεύουσα κι άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, την στιγμή που Ουκρανοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως εντός της Παρασκευής η Ρωσία θα επιτεθεί με τεθωρακισμένα με σκοπό να καταλάβει το Κίεβο.

Το πρωί της Πέμπτης, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι μάχονται σήμερα εναντίον μονάδων ρωσικών τεθωρακισμένων σε δύο πόλεις, τη Ντίμερ και τη Ιβανκίβ, που βρίσκονται αντίστοιχα 45 και 80 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου, ενώ λίγο αργότερα δημοσιογράφος του AFP ανέφερε πως ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις ακούγονται στο προάστιο Ομπλόνσκι, καθώς ο ρωσικός στρατός φαίνεται να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider