«Λουκέτο» στο χρηματιστήριο της Ρωσίας για τρίτο 24ωρο - Πρώτη φορά από το 1998

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λουκέτο» στο χρηματιστήριο της Ρωσίας για τρίτο 24ωρο - Πρώτη φορά από το 1998
Το κρατικό επενδυτικό fund της Ρωσίας ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 10 δισ. δολάρια για την αγορά εγχώριων μετοχών.

Το μεγαλύτερο διάστημα μη λειτουργίας του χρηματιστηρίου της Μόσχας τα τελευταία 21 χρόνια και πλέον είναι γεγονός, καθώς οι αρμόδιες αρχές της Ρωσίας αποφάσισαν να μην διατηρήσουν κλειστή και την Τετάρτη την αγορά, εν μέσω των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πρόκειται για το τρίτο 24ωρο που το χρηματιστήριο της Ρωσίας διατηρείται κλειστό, καθώς οι ρωσικές αρχές διατηρούν κλειστή την αγορά από τη Δευτέρα υπό τον φόβο μαζικών απωλειών και μεγάλων ρευστοποιήσεων των επενδυτών εξαιτίας των κυρώσεων.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 1998 που το ρωσικό χρηματιστήριο μένει κλειστό για τρία συνεχόμενα 24ωρα λόγω εκτάκτων συνθηκών.

Οι μετοχές των ρωσικών εταιριών που είναι εισηγμένες σε ξένα χρηματιστήρια συνεχίζουν να γράφουν μεγάλες απώλειες, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Εν μέσω αυτής της αναταραχής, το κρατικό επενδυτικό fund της Ρωσίας ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 10 δισ. δολάρια για την αγορά εγχώριων μετοχών.

Ο Λεονάρντο Πελαντίνι, στρατηγικός αναλυτής στην τράπεζα Julius Baer, δήλωσε στο Bloomberg «είναι το τέλος της ρωσικής χρηματοπιστωτικής αγοράς όπως την ξέραμε. Φαίνεται πως θα καταστεί απαγορευτική ζώνη, τουλάχιστον για τους ξένους επενδυτές, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές αβεβαιότητες» τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία μπορεί να διαθέτει αξία 140 δισ. δολαρίων σε κινεζικά ομόλογα

Ρωσία: Οι κυρώσεις «πάγωσαν» μετοχές ξένων επενδυτών αξίας 86 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider