Ο πόλεμος στην Ουκρανία «γκρεμίζει» το ευρώ έναντι του φράγκου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πόλεμος στην Ουκρανία «γκρεμίζει» το ευρώ έναντι του φράγκου
Ολοταχώς προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων επτά ετών κινείται το ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου.

Ολοταχώς προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων επτά ετών κινείται το ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς οι επενδυτές απέρριψαν το ενιαίο νόμισμα, με την Ουκρανία να φλέγεται.

Η οικονομία της Ευρώπης είναι η πιο ευάλωτη από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και έτσι οι επενδυτές να αυξάνουν τις short θέσεις τους στο ευρώ αυτή την εβδομάδα. Έναντι του ελβετικού φράγκου, το ευρώ υποχωρεί σήμερα κατά 0,7%, με τις απώλειές του να ξεπερνούν το 3% αυτή την εβδομάδα. Έτσι μπαίνει σε μια τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιανουάριο του 2015.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,0067 ελβετικά φράγκα.

Επιπλέον, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,8% έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας κάτω από τα 1,10 δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2020. Οι απώλειες ξεπερνούν το 2,6% αυτή την εβδομάδα και πλέον οδεύει προς τη μεγαλύτερη πτώση, από τον Απρίλιο του 2020.

Μια τεράστια πυρκαγιά στον χώρο του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης σβήστηκε την Παρασκευή και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το εργοστάσιο στη νοτιοανατολική Ουκρανία λειτουργούσε κανονικά αφού καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις σε μάχες που προκάλεσαν έναν παγκόσμιο συναγερμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider