Wall Street: Νέο ράλι για τον τεχνολογικό κλάδο - Κέρδη 2% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέο ράλι για τον τεχνολογικό κλάδο - Κέρδη 2% για τον Nasdaq
Η προοπτική πιο επιθετικής στάσης εκ μέρους της Fed στο ζήτημα των επιτοκίων ενίσχυσε το επενδυτικό κλίμα.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η προοπτική για μία πιο επιθετική στάση εκ μέρους της Fed στο ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων ενίσχυσε το επενδυτικό κλίμα, ωθώντας την αμερικανική αγορά σε θετικό έδαφος μετά τις χθεσινές ήπιες απώλειες.

Την Δευτέρα, ο διοικητής της Fed επεσήμανε πως ο πληθωρισμός είναι αρκετά υψηλός και δεσμεύτηκε για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τον έλεγχό του. Οι δηλώσεις του έγιναν μόλις μια βδομάδα έπειτα από την πρώτη αύξηση του επιτοκίου της Fed από το 2018. «Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να κινηθούμε πιο επιθετικά, αυξάνοντας το επιτόκιο κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μια συνεδρίαση ή συνεδριάσεις, θα το κάνουμε», δήλωσε ο Πάουελ.

Εξάλλου, αναλυτές έχουν αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις τους, με την Goldman Sachs να αναμένει αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο. «Πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης αυξάνονται», ανέφερε επίσης ο επικεφαλής οικονομολόγος της UBS, Jonathan Pingle, σε επενδυτικό σημείωμα.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 254 μονάδων ή 0,74% και διαμορφώθηκε στις 34.807 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,13% στις 4.511 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 14.108 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,95%.

Σε μηνιαία κλίμακα, ο Dow Jones τον Μάρτιο ενισχύεται σε επίπεδα άνω του 2% όπως και ο Nasdaq, ενώ ο S&P 500 κερδίζει σχεδόν 3%.

Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη άνω του 2% σημείωσε ο τίτλος της Nike, καθώς ο κολοσσός στον κλάδο των αθλητικών ειδών ανακοίνωσε πως οι επιδόσεις του κατά το τρίτο τρίμηνο χρήσης του 2021 ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν και οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, με τις Alphabet και Meta να κερδίζουν 2%, ενώ αντίστοιχα κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Amazon.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν και οι τίτλοι των τραπεζών, με την JPMorgan να ενισχύεται κατά 2,1%, ενώ ισχυρά κέρδη 3,1% κατέγραψε και η Bank of America.

Εμπορεύματα

Πτωτικά κινήθηκαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, παρά το γεγονός πως οι εντεινόμενοι φόβοι για μία ενδεχόμενη απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αργού από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «εκτόξευσαν» την Δευτέρα τον «μαύρο χρυσό» κατά 7% και πάνω από τα 110 δολάρια. Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου του αμερικανικού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε με απώλειες 0,3% ή 36 σεντς/βαρέλι και διαμορφώθηκε στα 111,76 δολάρια/βαρέλι. Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, το οποίο έκλεισε στα 115,48 δολάρια/βαρέλι, με οριακές απώλειες 0,1% ή 14 σεντς ανά βαρέλι.

Απώλειες και για τις τιμές του χρυσού, με το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.921,5 δολάρια/ουγγιά, υποχωρώντας κατά 0,4% ή κατά 8 δολάρια/ουγγιά, καθώς η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε συνδυασμό με την άνοδο του δολαρίου άσκησαν πιέσεις στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, ενώ οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει στις προσεχείς συνεδριάσεις της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναφορικά με το θέμα των επιτοκίων ενίσχυσαν το καθοδικό momentum.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έκλεισε στα 24,901 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 1,6%, ενώ ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε κατά 0,2% στα 4,7 δολάρια/λίβρα. Απώλειες 1,9% και για την πλατίνα Απριλίου που έκλεισε στα 1.025,1 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 2,4% και διαμορφώθηκε στα 2.476,5 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, +2,5% ο τραπεζικός κλάδος

Χρυσός: Μικρές απώλειες μετά τον «χρησμό» Πάουελ για τα επιτόκια

Ήπια πτώση για το πετρέλαιο παρά τους φόβους για εμπάργκο στο ρωσικό αργό

gazzetta
gazzetta reader insider insider