Η απουσία νέων κυρώσεων για την ενέργεια της Ρωσίας έπληξε το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η απουσία νέων κυρώσεων για την ενέργεια της Ρωσίας έπληξε το πετρέλαιο
Απώλειες άνω του 2% για το αμερικανικό αργό και πτώση άνω του 3% για το brent την Πέμπτη.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν για την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στάση των χωρών της Δύσης να επηρεάζουν αρνητικά τον «μαύρο χρυσό».

Μετά από τα όσα έγιναν γνωστά από τις Βρυξέλλες και από τις Συνόδους Κορυφής του NATO και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι χώρες της Δύσης δεν φαίνεται πως είναι ακόμα έτοιμες να «πατήσουν τη σκανδάλη» και να προχωρήσουν σε ενεργειακό εμπάργκο εις βάρος της Ρωσίας.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται το τι θα πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το εάν και με ποιο τρόπο θα προχωρήσει σε πλήρη αποκλεισμό του ρωσικού φυσικού αερίου και του ρωσικού πετρελαίου για την αγορά της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικής ενέργειας ενώ η Βρετανία έχει ανακοινώσει πως θα μηδενίσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαΐου, έχασαν 2,3% ή 2,59 δολάρια στα 112.34 δολάρια ανά βαρέλι, αφότου χθες είχαν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο τους από τις 8 Μαρτίου.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαΐου, έπεσαν 3,31% ή 4,03 δολάρια στα 117.57 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σερβία: Προβληματισμός για την προμήθεια ρωσικού πετρελαίου εξαιτίας των κυρώσεων της ΕΕ

Το ρωσικό πετρέλαιο φεύγει, η παγκόσμια ύφεση έρχεται

gazzetta
gazzetta reader insider insider