Ανατροπή στην Wall Street - «Σβήστηκαν» οι απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανατροπή στην Wall Street - «Σβήστηκαν» οι απώλειες
Την προσοχή κερδίζει και η αναμενόμενη επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αυτή την εβδομάδα, αν και η πλευρά της Ρωσίας υποβαθμίζει την σημασία τους. 

Τελευταία ενημέρωση 22:47

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Δευτέρα, καθώς ξεκινά μια εβδομάδα με έντονο ενδιαφέρον για στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να παρακολουθούν ταυτόχρονα και τις κινήσεις της Fed καθώς οι αγορές προεξοφλούν πως ενδέχεται να γίνουν ακόμη πιο επιθετικές αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων.

Την ίδια στιγμή, την προσοχή κερδίζει και η αναμενόμενη επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αντιπροσωπείες βρίσκονται στην Τουρκία και θα συναντηθούν πιθανότατα την Τρίτη, με την πλευρά της Ρωσίας να υποβαθμίζει την σημασία τους.

Στους δείκτες, ο Dow Jones κερδίζει οριακά 0,04% στις 34.875 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,47% στις 4.567 μονάδες, και ο Nasdaq κάνει «άλμα» 1,08% στις 14.324 μονάδες.

Μάκρο

Μικρή κάμψη κατέγραψε σε μηνιαίο επίπεδο το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ κατά τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας. Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 106,6 δισ. δολάρια έναντι 107,6 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στα 106,3 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1,2%, φτάνοντας στα 157,2 δισ. δολάρια ενώ οι εισαγωγές προϊόντων στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,3% στα 263,7 δισ. δολάρια.

Μέσα στην εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση JOLTS για την αμερικανική αγορά εργασίας, αλλά και εκείνη του ADP για τις μισθοδοσίες, την Παρασκευή, οι οποίες θεωρούνται πως έχουν την επίδραση τους στις αποφάσεις της Fed καθώς «σφίγγει» την νομισματική πολιτική της.

Επιχειρηματικά νέα

Σε διάσπαση της μετοχής θέλει να προχωρήσει η Tesla ώστε να μπορεί να καταβάλει μέρισμα στους μετόχους της, σύμφωνα με έγγραφο της εταιρείας του Έλον Μασκ προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC). Σύμφωνα με το CNBC, η διοίκηση της Tesla θα καταθέσει το εν λόγω αίτημα στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της «με στόχο τη διάσπαση της κοινής μετοχής της εταιρείας, σε μορφή μερίσματος». Μετά από την ανακοίνωση της είδησης, η μετοχή της Tesla ενισχύεται άνω του 6,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Μεικτά πρόσημα και δεύτερη εβδομάδα κερδών για τον S&P 500

Ισχυρά κέρδη στην Wall Street, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

Προσπάθεια ανάκαμψης στην Wall Street, με την προσοχή στις εξελίξεις για την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider