Προσπάθεια ανάκαμψης στην Wall Street, με την προσοχή στις εξελίξεις για την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια ανάκαμψης στην Wall Street, με την προσοχή στις εξελίξεις για την Ουκρανία
Μικρή άνοδο για το αμερικανικό χρηματιστήριο, με την προσοχή στην παρουσία του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη.

Μικρά κέρδη καταγράφει η Wall Street, σε μια προσπάθεια των επενδυτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο να επανέλθουν από τις απώλειες της Τετάρτης και με την προσοχή να εστιάζεται στις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,03% ή 9 μονάδες στις 34.367 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,46% ή 19,87 μονάδες στις 4.475 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,61% ή 85,07 μονάδες στις 14.007 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται στην Ευρώπη για τη Σύνοδο Κορυφής του NATO προκειμένου οι ΗΠΑ να συντονίσουν τις δράσεις τους απέναντι στη Ρωσία, εν μέσω νέου γύρου αμερικανικών κυρώσεων προς τη Μόσχα καθώς έκλεισε ένα μήνας από τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Εξάλλου, η Wall Street συνεχίζει να επηρεάζεται από τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, για επιθετική αύξηση των επιτοκίων της προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο υψηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ.

Μάκρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 1969 διαμορφώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πιο αναλυτικά, σχεδόν 187.000 Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 19 Μαρτίου, αριθμός μειωμένος κατά περίπου 28.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider