«Έσπασε» το θετικό σερί στην Wall Street, εν αναμονή των εξελίξεων για την ουκρανική κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσπασε» το θετικό σερί στην Wall Street, εν αναμονή των εξελίξεων για την ουκρανική κρίση
Νευρικότητα στο αμερικανικό χρηματιστήριο λόγω του πολέμου, τριψήφια πτώση για τον Nasdaq για το μέσο της εβδομάδας.

Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street για την Τετάρτη, διακόπτοντας ένα σερί 4 ημερών ανόδου και με τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να εμφανίζονται προβληματισμένοι για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 0,19% ή 65,38 μονάδες στις 35.228 μονάδες.

Ο S&P 500 έπεσε 0,61% ή 28,40 μονάδες στις 4.603 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 1,21% ή 177,36 μονάδες στις 14.442 μονάδες.

Η προσοχή παραμένει στις εξελίξεις σχετικά με την πολεμική κρίση στην Ανατολική Ευρώπη και το κατά πόσο οι συνέπειες της σύρραξης στην Ουκρανία επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία.

Καθώς οι κυρώσεις από τις χώρες της Δύσης προς τη Ρωσία αυξάνουν τις ανησυχίες για επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης και κατά συνέπεια για νέα αύξηση του πληθωρισμού, στο επίκεντρο βρίσκεται το εάν και σε τι βαθμό οι ισχυρές κεντρικές τράπεζες θα λάβουν επιθετικά μέτρα για την αύξηση των επιτοκίων ώστε να υποχωρήσει το κύμα των πληθωριστικών πιέσεων.

Στα των ΗΠΑ, τα στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα κατά τον Μάρτιο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για το κατά πόσο η αμερικανική αγορά εργασίας επηρεάζεται από τον πόλεμο.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Apple και η Meta έδωσαν στοιχεία των χρηστών και πελατών τους σε χάκερ που προσποιήθηκαν τα μέλη ελεγκτικών μηχανισμών, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το περιστατικό σημειώθηκε στα μέσα του 2021

Οι δύο εταιρείες παρείχαν στοιχεία όπως οι διευθύνσεις, τα κινητά τηλέφωνα και οι διευθύνσεις IP των πελατών τους.

Ποσό 2 δισ. ευρώ θα επιστρέψει η BioNTech στους μετόχους της από τα κέρδη που αποκόμισε η γερμανική εταιρεία λόγω του εμβολίου κατά του κορονοϊού που παράγει μαζί με την Pfizer.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η διάθεση των 2 δισ. ευρώ θα γίνει μέσω προγράμματος επαναγοράς μετοχών και διανομής ειδικού μερίσματος.

Εμπορεύματα

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν για την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαΐου, ενισχύθηκαν 3,4% ή 3,58 δολάρια στα 107.82 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας χάσει 1,6% στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουνίου, κέρδισαν 3,16% ή 3,38 δολάρια στα 111.09 δολάρια ανά βαρέλι.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε την Τετάρτη ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να καταφέρνει να σπάσει ένα αρνητικό σερί 4 συνεδριάσεων.

Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, κέρδισαν 1,1% ή 21 δολάρια στα 1.939 δολάρια ανά ουγγιά. Χθες είχαν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο τους από τις 16 Μαρτίου.

Μάκρο

Στο 6,9% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ κατά το δ' τρίμηνο του 2021, καθώς οι αρχικές μετρήσεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη κατά 7% στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Την ίδια στιγμή, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ που δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο ανήλθαν στις 455.000, μειωμένες σε σχέση με τις 486.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ADP.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος στο θετικό σερί των ευρωαγορών, με ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου

Wall Street: Ήπιες απώλειες μετά το τετραήμερο ανοδικό σερί

gazzetta
gazzetta reader insider insider